Appel inför toppmöte mot obesegrat Lindlöven

För första gången denna säsong fick Bois se sig besegrade när man i förra omgången föll mot Grums. Nu står man inför en ny tuff uppgift då överraskningen Lindlöven imorgon kommer till Mariehus arena för att ta sig an hemmalaget. Lindlöven har inte bara vunnit samtliga matcher, man har inte tappat en enda poäng och leder också serien. Boistränaren Andreas Appelgren hoppas att stödet från hemmapubliken ska ge laget energi nog för att vinna matchen.

Om vi börjar med att kika på förra matchen så blev det något av ett magplask, förlust med 6-2 mot Grums på bortaplan.

Magplask vet jag inte, jag kan förstå att det framställs så i media och supporterkretsar, men man måste också komma ihåg att vi har en motståndare som gör något bra också. Vi vinner skotten med 47-21 så vi har våra lägen, och i sista pepprar vi formligen deras mål men lyckas inte få in pucken. Nej vi ger bort matchen första bytena, det var tråkigt för det var det vi hade pratat om innan och varnat för. Det går undan från början när det kommer lag som är årets match för dom, och då gäller det att stå emot och hålla ut 5-10 minuter så de inte får utdelning som de kan leva på. Men vi överarbetar och bjuder på några mål och får för lång uppförsbacke. Alla kämpar och sliter och gör ett tappert försök, men det går inte ge för stora försprång. Vi kommer inte orka hämta tillbaka varje gång och så var det nu.

De hade enormt bra utdelning kändes det som, allting studsade med dom…

Ja det studsade emot. De två första målen är inget att säga något om det är bra målchanser, men det ger dom energi. Sedan jobbar vi oss in i matchen och får 2-1 och det känns som att vi är på g in, men får en utvisning som de gör mål på och då är det tungt igen. Vi fick aldrig känna lugn och ro. Sedan gör vi ett bra försök i andra och har väldigt bra lägen, men så kommer det en väldigt konstig sargstuds som studsar in framför kassen och de kan göra mål. Allting går emot känns det som. Sedan går vi in till tredje och dominerar totalt och har stora förhoppningar att får vi bara in ett till så orkar de inte stå emot sedan. Men så får de ett anfall och gör 5-2 direkt.  De hade inte mycket målchanser och gjorde mål på alla, vi många och lyckades inte göra mål.

Du pratar ofta om röda avslut, hur såg det ut?

För vår del ser det bra ut, sista perioden hade vi vansinnigt mycket lägen, vi hade 9-0 i röda avslut och vann skotten med 22-5 men de gör målen och det är de som räknas. Men över tid kommer det att avgöra om vi kan få fler röda avslut, även om man kan förlora någon enstaka match ändå.

Nu väntar en riktigt tuff uppgift imorgon då ni möter Lindlöven. Dom är så här långt serieledare och obesegrade efter sex matcher, de har inte ens tappat någon poäng!

Så är det, och man har inte sex raka av sig själv, då är man ett bra lag. Det kommer bli tufft, men vi har hemmaplan och hoppas på bra publikstöd som ger den extra energin att orka åka lite extra. Vi vill vinna serien och ska vi göra det så kan man inte släppa för mycket avstånd till de andra så det är en viktig match och det ska bli inspirerande att möta ett lag som inte tappat poäng.

Spelade det mentala in i förlusten? Ni hade mött ett topplag i Borlänge matchen innan och nu matchen efter möter ni ett topplag igen. Fokus kanske inte var det bästa när man då skulle möta ett mer anonymt Grums?

Jag hoppas inte det. Grums gick till allettan förra säsongen och är väldigt speediga och svårslagna, så det ska vi inte skylla på. Vi får ta lärdom av det att vi ger bort för enkla mål. Det krävs mer noggrannhet. I matcherna måste man vara redo att bara stå emot ibland och inte tro att man kan spela champagnehockey hela tiden. De gör en bra match, de åker oerhört mycket skridskor och åker ifrån oss, skarvar ner och kör. Det är svårt när lag spelar så där, då gäller det att spela sarg ut och låta dom leka rommen av sig.  Att spela enkelt sarg ut tills motståndarna lekt rommen av sig. Vi gav bort matchen första 2-3 minuterna, men vi tar nya tag!

I matchen saknade ni inte bara de tre som varit borta länge nu (Erik Olsson, Jimmy Hellström och Lukas Larsson) utan dessutom Oskar Norlöv. Hur var det med honom?

Han var sjuk men är tillbaka nu. Det är viktigt, vi behöver honom då han är väldigt spelskicklig och stark på puck. Vi har många unga spelare och saknas det då spelare i en ”leading line” så är det extra kännbart.

Hur ser statusen ut för övriga skadade spelare, när kan vi hoppas på att den första är tillbaka?

Erik Olsson är närmast, han tar av gipset på fredag är det tänkt, men nu har han ju inte kunnat träna armen på några veckor så han behöver väl träna ikapp lite. Vi får se när han kan vara tillbaka.