Man ska inte förringa prestationen

Det blir inte många dagar att älta gårdagens förlust och det kanske är lika bra. Redan imorgon så ska Bois ge sig upp till Surahammar för att ta sig an Surahammar, vid vinst där så kan seriesegern redan vara bärgad trots två matcher kvar att spela. Hemsidan ringde upp Ronny Johansson för att höra hans tankar mellan matcherna. 

Det blev en sur förlust igår mot Skövde…

Ja det har gått ett dygn men ändå så retar man sig på det, det hade man inte tänkt sig innan, men så är det.

Har ni analyserat matchen något?

Var och en har funderat och Andreas sammanfattade det bra på presskonferensen tycker jag. Vi började bra men tappade allt eftersom och Skövde la ner lite mer jobb och då vinner man ofta.

Förra året gick ni knackigt i serien men vann derbyna, i år så har ni gått väldigt bra i serien men förlorat derbyna. Är inte det lite märkligt?

Till att börja med så måste jag säga att även om vi förlorat två derbyn i rad så är vi ett bättre lag än Skövde, men det gäller att visa det och ta hem poängen också och det har vi inte lyckats med. Men ser man över säsongen så har vi torskat en match på ordinarie tid sedan vi började träningsmatcherna i september. Vi är inte nöjda med insatserna i derbyna och alla spelare och ledare vill bättre, men man ska inte förringa det vi har presterat så här långt. Vi leder serien, vi är bäst i powerplay, bäst i boxplay, har gjort flest mål och släppt in minst. Samtidigt har vi ett starkt driv och vill bli ännu starkare, slutmålet ligger långt fram än, vi har flera månader kvar innan vi är där vi önskar vara.

Hängde deras seger ihop med att de hade lite mer att spela för tror du?

Man vill ju inte tro det, ett derby är ett derby och det borde räcka, så jag vill inte tro det. Men vi hade ett bra snack och ser fram emot att ta oss an Surahammar imorgon.

Den matchen lär kanske inte lär vara lika het, vad är dina tankar inför den?

Det gäller att göra en bra insats och ett bra lag måste visa att man kan vinna alla matcher. Vi vill vinna serien och har skaffat oss ett bra läge och då ska vi se till att förvalta det och vinna hockeymatcherna som är kvar.

Det är inte risk för baksmälla att gå från ett derby till att möta sistaplacerade Surahammar bara två dagar senare?

När det blir spel i allettan sedan så kommer det bli veckor då vi spelar onsdag, fredag, söndag och då gäller det också att kunna ta hand om kropparna och hjärnan och orka ladda om. Vi gjorde en bra träning idag och det gäller att kunna leverera hela tiden, så jag hoppas och tror vi orkar ladda om.

Mönstrar ni ordinarie manskap?

Joar Hellström och Gustav Persson är tillbaka i laget, det är glädjande så vi har i stort sett full trupp. Jimmy Hellström är också tillbaka, han gjorde några byten i tredje igår redan, han har varit i Töreboda och gjort mycket mål, det ska bli kul att se honom imorgon. Vi får se hur vi mönstrar laget, men målet och kravet är tre poäng. Visst finns det risk för lite dagen efter-känsla, men ett bra lag ska kunna leverera också såna matcher.

Finns det något att ta med från matchen?

Den härliga inramningen, att få spela inför fullsatt arena. Det är det inte alla som fått göra och det kommer det bli mer av längre fram i en alletta där det finns flera lag som drar mycket publik. Då blir det lite högre anspänning och lite annorlunda så det är en lärdom man kan göra. Det gäller att inte bli överladdad eller nervös. Det var roligt med fullsatt i hemmahallen! Sedan kan man alltid dra lärdom av det vi gjorde mindre bra givetvis.

Apropå publik, ni har ökat publiksnittet denna säsong med ungefär 200 personer, vad betyder det?

Vi har alltid bra stämning, men när det är över 1000 personer på läktarna så blir det extra drag. Vi har verkligen en sjätte spelare med läktarstödet och det är grymt uppskattat både bland oss ledare och bland spelarna. Det ger energi och har hjälpt oss vinna matcher i vinter!

 

Av Krister Holm