Juniorlandslagsman till Bois

Bois har under en tid varit på jakt efter en spelare att spetsa truppen med. Fokus har varit att hitta en spelare som vet var målet är beläget och nu tror vi att vi hittat det vi letat efter. Nu har Bois nämligen skrivit kontrakt med förra säsongens stora genombrottsman i den västra ettan, Lukas Söderlund!

Grums var förra säsongens överraskningslag i den västra ettan och en stor del i framgångarna hade den då 18-årige Lukas. Med sina 22 mål på 31 matcher så fick han inte bara chansen i juniorlandslaget, utan också storklubbarna fick upp ögonen för den lovande talangen. Växjö drog det längsta strået i dragkampen om hans signatur men där har han haft svårt att ta plats i SHL-laget utan har istället fått spela i J20. Där har han dock fortsatt sin målproduktion med 14 mål på 26 matcher (delat sjunde bäst i superelit så här långt) och har fortsatt fått förtroende att spela i juniorlandslaget. Lukas, som nu fyllt 19, vill dock spela seniorhockey och nu har han i konkurrens med flera andra klubbar valt att fortsätta sin karriär i Mariestad Bois.

– Vi är mycket glada över att Lukas vill komma till oss, menar Bois sportchef Calle Johansson. Vi har sökt en riktigt målskytt och det har vi fått i honom, han har ett riktigt vasst vapen i sitt skott och vi tror han är precis den pusselbit vi behöver för att kunna utmana på allvar.

Av Krister Holm

Foto Fredrik Sten Swe press foto