tis 25 feb Slut
Hockeylag STR 0
Hockeylag TRO 1
tis 25 feb Slut
Hockeylag AIF 3
Hockeylag OIK 2
tis 25 feb Slut
Hockeylag NYK 1
Hockeylag NYB 2
tis 25 feb Slut
Hockeylag TEG 4
Hockeylag BOD 0
tis 25 feb Slut
Hockeylag VIM 3
Hockeylag KRIF 4
tis 25 feb Slut
Hockeylag VRH 5
Hockeylag LIN 3
tis 25 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag TRA 3
fre 28 feb 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag STR -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag STR -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -

Appelgren: ”Thörnqvist betyder oerhört mycket”

Bois har gått trögt på slutet med tre raka förluster och idag väntar seriens tuffaste motståndare, Nybro, som har 13 raka segrar på bortaplan. Men Bois tränare Andreas Appelgren har också en positiv sak att plocka fram då Bois lagkapten Filip Thörnqvist idag får komma tillbaka efter sin sju matcher långa avstängning.

Det har gått lite grus i maskineriet de senaste matcherna, vad har hänt?

Vi har hamnat i en formsvacka och inte fått med oss poängen, det är framför allt anfallsspelet som vi inte får igång.  En kombination av formsvacka, för mycket mål bakåt och för få framåt.

Vad är det som inte kuggar i i anfallsspelet, för just nu är det svårt att se linjerna som var så tydliga innan?

Vi har tappat passningsspelet och inte fått igång det och då ser man inte linjerna. Vi har pratat om att få igång passningsspelet, vi måste få igång det, för det är det allt bygger på.

Är det det klassiska att hämta puck snabbare, leverera pucken snabbare och att utespelarna måste visa sig snabbare?

I allettan går det fortare då vi möter bättre lag och vi får mindre tid på oss och då blir det stressigare och lättare fel. Vi måste bli snabbare till puck de som ska ha gör sig spelbara måste visa sig för att hjälpa varandra. Det måste finnas passningsalternativ och att man vet vad man ska göra när man får pucken och det är det vi jobbar på.

Känslan är att ni har svårt att hitta mitten på isen och crosspassningarna, det blir mycket spel längs med sargerna…

Vi har ett grundspel hur vi vill spela, men nu har vi hamnat i ett läge där vi sätts under press och inte reder ut det. Vi har aningar om vad det beror på, men det gäller att utföra det på isen också. Sedan när man förlorar känner man pressen och då blir det svårare, det får man lära sig att hantera.

Ni har de senaste matcherna ändrat en del i formationerna. Hur har tankarna gått?

Vi tycker inte vi fått ut det vi vill av vårt offensiva spel. Vi bygger på två offensiva och två som jobbar hårt och flyttar ner pucken och de två har gjort det otroligt bra, men de två producerande har inte fått till det och då har vi försökt hitta lösningar på det. Vi har ändrat om i formationerna för att få dom att snacka och hitta energi, vi måste ha igång dom.

Vad har det betytt att Filip Thörnqvist saknats?

Det har betytt mycket! Vi har saknat honom, på isen men framför allt så betyder han oerhört mycket vid sidan om. Det är skönt att få tillbaka honom, han har saknats mer än man trott. När man är avstängd får man inte vara med laget något under match, inte i bås eller omklädningsrum i anslutning till match så han har inte kunnat bidra på det viset heller. Är han skadad kan han vara med på ett annat sätt, så han har verkligen saknats.

Vad har ni gjort för att vända den tråkiga trenden, har det varit krismöten?

Nej inget krismöte, men vi har pratat med spelarna och försökt förtydliga rollerna vilka som ska producera och så vidare så alla vet vad de ska bidra med. Sedan är det inget konstigt att förlora några matcher i rad, det gäller att inte stressa upp sig över det utan att ta det lugnt och systematisera vad vi behöver göra och gå vidare. Jag tycker vi har bra fart och stämning på träningarna i veckan. Visst är det tråkigt att förlora givetvis, men vi vet vad vi kan.

Det är en otroligt jämn serie måste man säga, ni är bara sex poäng från serieledning!

Det är också ett tecken på att inget lag är bättre än något annat, det är en tight och rolig serie att spela, även om man alltid vill vinna. Det är en bra serie och inget lag blir avhängt och det är tuffa matcher, spelar du inte på ditt yttersta får du inga poäng. Det gäller att plocka fram en bra prestation varje kväll annars förlorar du, du kan inte glida.

Hur formerar ni laget ikväll, någon ändring blir det väl i och med att Thörnqvist är tillbaka?

Det blir lite ändringar, jag vill inte avslöja exakt hur det ser ut, men lite ändringar blir det. Thörnqvist är en viktig spelare på många sätt, han kan ju också spela på många olika positioner, så vi kommer att ha nytta av honom.

Motståndet ikväll stå Nybro för, vad vet du om dom?

Det är ett lag jag sett en hel del och det är nog det laget som ser starkast ut trots att de inte vinner varje match. De spelar rätt likt oss normalt, deras grundspel ser ut som vårt, även om vi får se om de spelare så idag, det ska bli intressant att se. Jag tror att de har respekt för oss och kommer att spela lite annorlunda. Sedan spelar de inte samma hemma som borta, de har en enda förlust på bortaplan på hela säsongen och det var i grundseriepremiären mot Kalmar i september, så det kommer att bli en svår nöt att knäcka. De har en bra målvakt och stora backar, som vi får jobba på och försöka trötta ut, så vi ska försöka vara mycket i anfallszon och göra dom möra. Men de har också ett kreativt och rörligt anfallsspel där de byter positioner, mycket give and go i anfallszon. Så det gäller att få stopp på dom tidig. Förstagubben måste kliva ut stenhårt och få upp motståndaren i sargen och ge support och få fatt i pucken. Kan de åka runt med oss så blir det jobbigt, så får vi inte stopp till att börja med i ingången så blir det åka av. Sedan är det lätt att prata om att man ska smälla på i ingången, sedan gäller det att utföra det på isen också och det kan vara en annan sak…

Hur viktig match är det?

Vi skulle ha vunnit i alla fall två av de senaste tre tycker jag, så nu har vi försatt oss i ett läge att ta igen lite poäng i det läget vi är i. Så då hjälper det inte att det är seriens bästa bortalag vi möter vi måste börja vinna matcher och ta poäng om vi ska hänga med i toppen på allettan. Sedan är det ju inte vinna eller försvinna, utan vinner man tar man det därifrån och tvärtom, match för match.

Av Krister Holm