Femetta mot Grums – Boisjunior med sitt första mål

Bois gjorde en riktigt bra bortamatch mot Grums och kunde avgå med en övertygande 5-1-seger (1-0,2-1,2-0). Boisjunioren Andreas Axelsson fick första chansen i a-laget då flera skadade spelare saknades och visade vägen med första målet. Sedan visade laget upp både energi, spelglädje och vackra mål på sin väg mot viktorian.

Oxarna arrangerade en bussresa till Grums och resenärerna hade mycket att glädjas åt på hemvägen. För Bois spel gladde verkligen. Den första perioden kanske dock var den jämnaste, Bois drabbades  av två raka utvisningar inledningsvis och även om Grums inte skapade så mycket målchanser så gav det dom ändå speltid i anfallszon. Men strax efter att Bois klarat av den andra så var det Bois som tog ledningen. Ett fint uppspel gav Tobias Aronsson pucken djupt ner i zonen och han hittade en framstörtande Andreas Axelsson som snyggt satte pucken i nättaket. Efter det målet så hade Bois flera bra anfall men inget mer mål kom under perioden.

I den andra perioden så fick Bois ett tidigt powerplay, utan utdelning dock. Men 0-2 skulle ändå komma strax efter och det var efter en snygg individuell prestation av Erik Olsson. Han trampar med full fart förbi Grumsförsvaret och hittar Jesper Lindén på andra sidan och passningen sitter på bladet och Jesper sätter pucken högt och otagbart. Också 0-3 som kommer strax efter är riktigt snyggt. Ludvig Karlsson tar pucken från egen zon och kliver rätt igenom hela Grums försvarsmur och helt ren lägger han in pucken mellan benen på Gustav Bågenvik i Grumsmålet. Det är också bud på flera Boismål då Bois dominerar rätt bra, men när Bois drabbas av en utvisning så kommer istället 1-3. Pelle Hedlund får pucken mitt i Bois box och hittar in med ett skott lågt bakom en skymd Tobias Sandberg. Målet i kombination med en Boisutvisning gör att Grums får energi och man skapar en del fina lägen, men då kliver Tobias Sandberg in i handlingen och gör några fina räddningar, bland annat en där han slänger sig och räddar som en fotbollsmålvakt efter en lång förflyttning. Det gjorde att Bois fortsatt ledde med 1-3 inför sista perioden

Den sista perioden är riktigt bra från Bois sida. Man skapar massor med heta målchanser, flera frilägen och skottlägen från nära håll sedan man med fint och rörligt spel fått Grumsförsvaret att bli alldeles yra i mössan gång på gång. Hade inte Bågenvik storspelat så hade det kunnat bli betydligt större siffror i Boisfavör. Två gånger kan dock inte ens han stoppa Bois. Vid 4-1 så severar Douglas Lögdahl Lukas Söderlund pucken och i bra skottläge gör han inget misstag. Det kom rätt tidigt i perioden medan det sista kom precis i slutet med blott 4 sekunder kvar. Jesper Lindén kommer med bra fart, rundar sista Grumsspelaren och ren med Bågenvik sätter han en backhand på klubbsidan.

Många var bra i Bois idag, allra bäst Erik Olsson och Jesper Lindén, men jag vill också lyfta fram juniorerna. Andreas Axelsson gör en jättebra första a-lagsmatch och gör också mål, men också kedjan med Gutstav Persson, Tim Olsson och Herman Lundin gör en kanonmatch där de får tryck på Grums gång på gång med sitt intensiva spel. Lukas Larsson och Oskar Norlöv gör kanske sina bästa matcher för säsongen och är också värda ett stort plus.