Kim och Patrik fortsätter träna J18

Nu är det klart med vilka som kommer träna J18 nästa säsong. Det blir samma tränarpar som förra säsongen, Kim Thunell och Patrik Boström. Hemsidan har pratat lite med Kim som har lång erfarenhet av att träna killar i J18-åldern.

Hur gick dina tankar innan du tackade ja till att träna J18 en säsong till?

Det var ett ganska enkelt beslut i år. Vi hade en riktigt bra förra säsong tycker jag. Bra utveckling på alla och vi spelade bra som lag. Det fungerade bra ihop med Patrik (Boström).

Att det gick så bra förra säsongen, bidrog det till att det var ett enkelt beslut i år?

Ja så är det alltid. Året innan hade vi båda juniorlagen på slutet och då var man ganska slutkörd. Nu kändes det som att man hade ganska mycket energi kvar. Det kommer att vara många spelare kvar sedan förra året. Jag sa förra säsongen att jag tror aldrig att jag har haft en så bra och homogen grupp som jag hade då. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det. Nu kommer det ett gäng utifrån födda -04 plus att vi har ett gäng egna också som kommer upp så det ser riktigt bra ut på J18-sidan. Som det ser ut i dagsläget har vi runt 40 J18-spelare.

Är det fler än på många år?

Ja ojojoj förra året hade vi max 30, om vi ens hade det.

Ja det är en viss skillnad.

Det är jättekul att så många vill vara med. Som tränare blir det lite tuffare då en del kanske inte får spela lika mycket men det tillhör tränarjobbet. Det är inga problem.

Om du sammanfattar förra säsongen lite kort, ni blev bara bättre och bättre och på slutet var ni riktigt bra tycker jag.

Jag kände redan från början att det var en utvecklingsbar grupp och många tog väldigt stora kliv under säsongen.

Det pratade du om tidigt, att du hade känslan av att det fanns mycket utvecklingspotential i laget.

Ja de anpassade sig väldigt snabbt, framförallt -03:orna som spelade första året som juniorer. De gjorde det jäkligt bra. Sedan var ju våra -02:or, Valter Johansson, Jakob Johannesson, Melvin Björklund, Carl-Johan Gustavsson, otrolig bra men man vinner inga matcher om inte de andra femmorna också spelar bra och kan hålla tätt. I år var det som vi har pratat om tidigare, vi blev bättre och bättre och bättre ju längre säsongen gick. Det var kul.

Nu kommer även Patrik Boström fortsätta. Ni gjorde er första säsong ihop förra året. Hur känns det att han också blir kvar?

Det känns bra. Samarbetet mellan oss är klockrent. Vi har liknande syn på ishockey. Det var Patriks första säsong och jag tror han tyckte det var riktigt roligt. Sedan fungerar det bra med Bäckis (Robin Bäckström som också kommer vara kvar i juniorstaben, var är inte riktigt klart än). Han är ett bra komplement och han kan mycket.

Hur jobbar du och Patrik? Hur fördelar ni arbetet mellan er? 

Patrik hade mycket ansvar för backarna och jag för forwardsen. Sedan är det klart att jag säger vad jag tycker om backarna också och han säger vad han tycker om forwardsen. Vi pratar mycket och så har jag jobbat med alla mina ledare att även om det är jag som står som huvudansvarig så bestämmer vi tillsammans. Hur vi ska träna, hur mycket vi ska träna, vad vi ska köra det bestämmer vi ihop. Jag tycker det är bra om det inte bara är jag som lägger upp alla träningar. Det är bra om någon annan pratar under träningen så att det inte alltid är huvudtränaren som står och snackar. Man har ju sina övningar som man tycker är bra men till slut kanske grabbarna tycker att de blir tråkiga så då är det bra med en annan tränare som har någon annan idé om en övning.

Idag är det sista sommarträningen innan de får lite ledighet. 

Ja det stämmer. Sedan får de semester fram till vecka 31. Sedan är det en vecka fys och tester. Vi räknar med att kunna gå på is vecka 32. Denna veckan har vi haft tester och vi är just nu ca 50 stycken i truppen (J18 och J20 kör försäsongsträning ihop) och nästan alla var med på testerna. Även de som kommer utifrån och är hemma över sommaren.

Jag har pratat lite med Kaj Århäll (som har haft ansvar för stora delar av försäsongen) och han sa att det har varit bra uppslutning på träningarna.

Ja det har det. Sedan gör situationen det lite speciellt då en del har åkt hem då de inte har gått i skolan. Men de är så pass gamla nu så de flesta fattar att de behöver försäsongsträningen för att kunna bli bättre.

Då tackar jag dig och så får du ha en bra sommar.

Tack!

av Susanna Johansson