Jag vill ta en ny, större roll!

Det tog ett bra tag att bestämma sig men till slut så skrev han på, Bois förstecenter och poängkung, Douglas Lögdal. Den spelintelligente 27-åringen blir därmed äldst i laget och ser fram emot att få en ny roll i laget.

– Jag vill ta större ansvar och hjälpa de yngre i laget.

Douglas Lögdal: Du skrev på till slut!

Ja precis, det blev så, det ska bli kul!

Det tog ett tag innan du skrev på, vad berodde det på?

Jag ville känna att jag hade 100% motivation och ville detta helhjärtat, innan jag kände att jag hade det så valde jag att avvakta. Men Calle (Johansson, Bois sportchef) och jag pratade flitigt och stämde av, och de kunde vänta och då funderade jag vidare och efter ett tag så kändes det bra. Jag ville att det skulle kännas rätt, att jag ville vara med fullt ut.

Så nu känner du att du vill satsa till 100%?

Ja det gör jag. Det var mycket funderingar i början, men sedan kopplade jag bort hockeyn ett tag och då kom suget tillbaka, så nu känner jag att det ska bli kul.

Har du tränat med inriktning på att spela?

Ja jag har tränat på egen hand men för att spela. Jag jobbar och tränar varje eftermiddag som vanligt. Jag är väldigt intresserad av träning så jag hade tränat även om jag lagt av, jag gillar att träna. Men jag har också haft det i bakhuvudet att jag kanske ska spela och jag vill ju inte komma till spel i dålig form så jag har verkligen inte legat på latsidan utan formen är lika bra som den brukar vara så här års. Jag känner att jag är väl förberedd.

Det kommer att bli ett föryngrat lag till säsongen som kommer, hur ser du på det?

Det är inget fel i det. Calle och de övriga visste att det skulle komma en generationsväxling, det är något alla klubbar måste gå igenom någon gång, men det är också positivt att det kommer yngre och driver på med ny energi och nya infallsvinklar. De som varit här ett tag, som Lindén och Jidenius, kommer säkert ta vid där vi andra äldre tog vid när vi kom och vara en bra stomme, så jag tror bara det blir positivt.

Innebär föryngringen att du kommer att få ett större ansvar tror du?

Ja det kommer väl per automatik. Sedan är jag inte en naturlig ledare så kanske, men man får ta lite ansvar, men jag tror bara det är positivt. Det bidrog faktiskt till att jag skrev på också, att jag kunde få en lite annan roll och nya lärdomar. Samtidigt har vi så pass många bra personer och ledare i laget fortfarande, som (Johan) Frick och Lukas (Larsson) som kommer från sta´n och trots att de är yngre än mig har varit med längre. Så visserligen är jag äldst, men det finns många andra naturliga ledare i laget så det ska nog gå bra.

Hur tycker du lagbygget ser ut?

Spännande! Mycket yngre och en del nytt. Appelgren är kvar och han har mer råmaterial att jobba med nu med många förstaårsseniorer som ska in. Jag tycker det ser spännande ut! Det verkar vara drivna och seriösa killar som kommit. Det kan nog behövas en startsträcka, men potentialen är minst lika hög som förra året.

Hur ser du på hur Coronans påföljder för hockeyn?

Tråkigt naturligtvis, idrotten i sig är inget utan publik. Matcherna kommer kanske spelas och vi måste vara där, men utan publik tappar det mycket av charmen. Men den verklighet vi befinner oss i är större än idrott, så det är bara att finna sig i det, blir det publik så är det jätteroligt, men blir det utan publik är det bara att göra jobbet ändå. Men fram till dess får vi förbereda oss som vanligt, så får vi se hur det blir. Jobbet nu är att vara förberedd.

Andreas Appelgren är kvar som tränare, hur ser du på spelet han introducerade och hur kan det utvecklas till år två?

Jag tyckte vi fick till det bra! Det var lite upp och ner i början med ny tränare och omställning från säsongen innan när det var rörigare och vi visste inte var vi stod. Men det blev bra till slut med spelet och linjerna i det. Vi som var med förra säsongen är inne i det redan och det kan vara skönt, nu får vi vara med och slussa in de nya hur man ska agera och de växer säkert in i det bra. Och när de gjort det ser det bra ut.

Känner du att har du mer att ge?

Ja det tycker jag. Jag hade ingen kanonhöst, där fanns det mer att ge, sedan blev det bättre i slutet. Jag vill bli lite jämnare. Samtidigt är det kanske naturligt när man blir äldre att man tänder till lite mer efter jul när matcherna gäller lite mer, att man brinner lite mer i matcherna då. Men jag vill ta en annan roll och hjälpa de yngre lite mer och leda laget lite mer. Det blir en ny infallsvinkel och motivation så man är alert hela vägen.

Till sist en fråga som fascinerat mig och många med mig. Hur kommer det sig att du alltid ser ut att ha mer tid än alla andra med pucken?

Svårt att svara på, jag gör väl inget annorlunda så… Det är kanske mer smågrejor som att innan man får pucken så scannar man av läget och tänker lite längre vad kommer hända. Vad kommer motståndarbacken göra? Var är medspelarna? Vad vill jag göra när jag får pucken? Sådana saker. Att vara före i tanken så att när man får pucken så vet man vad man ska göra redan. Det kanske kommer naturligt för mig att scanna av det innan och då ser det kanske ut som att man får mer tid.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström