Vi gör en bra match efter förutsättningarna

Tillsammans med Philip Elgestål anslöt Adam Willig till Bois innan transferdeadline förra säsongen från Hanhals. Och han gjorde det så bra att han fick förnyat förtroende också kommande säsong i det som är hans moderklubb. Igår mötte han sin gamla klubb och var riktigt nöjd efter en solklar 5-1-seger.

5-1-seger mot din gamla klubb Hanhals, vad är dina intryck så här direkt efter matchen?

Jag tycker vi gör en väl genomförd match från start till mål faktiskt. Vi har kontroll över spelet och har kontroll över pucken merparten av tiden.

Vad gör ni bra?

Att vi återerövrar pucken snabbt efter att vi förlorat den när vi försökt skapa något kreativt. Jag tycker vi pressar dom i deras uppspel och minimerar deras chanser. Vi jobbar kollektivt bra och ger varandra bra support defensivt. Sedan kanske vi inte kommer till lika många chanser som vi kanske borde göra med tanke på hur mycket puck vi hade, men det tror jag beror på att vi inte är riktigt fullt tränade än och man är inte så snabb i fötter och tanke än som man är normalt. Men med dom förutsättningarna vi haft de senaste 14 dagarna där vi haft ett så långt uppehåll, det kändes nästan som att börja om från början igen, så tycker jag vi gör det bra.

Det var tre veckor sedan ni spelade senast och då var det glest mellan de två matcher ni spelat, märkte du av det?

Ja det märktes väldigt tydligt med en gång. I början av en säsong kan det räcka att man har en ledig helg för att man ska känna sig väldigt ringrostig, så med förutsättningarna vi hade inför denna matchen tycker jag vi gör en bra match. Vi får hoppas det flyter på framöver nu så vi får spela dom matcherna som är tänkta så vi kommer in i det till seriestart.

Är det några spelare du vill lyfta fram idag?

Ja jag tycker Jesper Lindén gör en riktigt bra match, han hotade så fort han var inne. Han och Lögdal hittar varandra väldigt bra och har flera bra kombinationer. Sedan tycker jag Aronsson steppar upp också och gör en bra match med pucken. Backarna stänger ner Hanhals bra överlag. Sedan var det ingen som sticker ut svinmycket, men det var många som var bra.

Hur var det att möta gamla lagkompisar då, var det speciellt?

Ja lite speciellt är det, även om jag måste erkänna att det inte var så många kvar, jag tror det var två stycken bara som jag tränade med kontinuerligt, så det var inte många jag kände igen. Men det är alltid roligt att möta gamla klubben.

Dalen borta härnäst, kan ni spinna vidare på detta nu?

Ja man kommer alltid upp lite i tempo på träningarna dagarna efter match, det blir lite annan nivå på allt och hoppas det blir ett kliv uppåt i nivå kommande dagarna och att vi växer match för match.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström