Bois gav Karlskoga fullt upp

Idag stod Bois inför en riktigt tuff uppgift: Ett helt ordinarie BIK Karlskoga, allsvensk fyra förra säsongen. Också Bois kunde ställa upp med ordinarie trupp och visade att de inte såg sig besegrade på förhand, man gav det allsvenska topplaget fullt upp.

Den första perioden präglades av mängder med utvisningar, 68 minuters bottid noterades, men då var 50 av dom var två matchstraff som Tor Immo i Karlskoga och Simon Svensson drog på sig efter en fight. De första två utvisningarna ådrog sig Karlskoga vilket gjorde att Bois kunde starta bra. De första 10-12 minuterna var jämna, men sedan var det Karlskogas tur att få spela flera powerplay i rad, bland annat 5 mot 3, och där var de riktigt tunga och skapade flera riktigt vassa lägen. Då storspelade Tobias Sandberg och visade att han är kanske ettans bästa målvakt. Det gjorde att Bois kunde hålla rent och perioden slutar 0-0, skotten till Karlskoga med 15-7.

Den andra perioden blir det betydligt fler minuter med fullt manskap och det verkade passa Bois bra för de skapade faktiskt fler och bättre målchanser än Karlskoga, även om allsvenskarna kanske hade lite längre anfall. Men Bois höll dom bra på utsidan och ställde om starkt och hade två guldlägen att göra mål, bland annat hade Lucas Söderlund helt öppen kasse efter att ha tagit ner en rensning från Tim Juel i Karlskogakassen. Tim slängde sig dock likt en fotbollsmålvakt och mirakelräddade. Två mål blev det dock i perioden. 1-0 gör Björklund i Karlskoga efter en spelvändning där hemmalaget kommit 3 mot 2 och Björklund direktskjutit på Aleksi Rekonens passning. Bois kvitterar dock bara minuten senare sedan Douglas Lögdal skarvat in Oliwer Fjellströms skottpassning. Bois har som sagt var fler bud på mål medan Sandberg har en rätt lugn period vilket också skotten, visar, Bois vann dom med 12-8.

Bois inleder också den tredje perioden friskt, men så från ingenstans nästan så kommer 2-1, Linus Karlsson kan slå in en retur fem minuter in i perioden. Och säg den olycka som kommer ensam, bara minuten senare så kommer också 3-1 genom Åke Stakkestad på ett fint instrck från David Lindqvist. Efter det så åker Bois på två raka utvisningar och Karlskoga kan spela av matchen tämligen komfortabelt. Något mer mål blir det inte, trots att Bois tar ut målvakten med 1,18 kvar utan Karlskoga vinner till slut rättvist.

Bois gjorde dock en riktigt bra match, i spel 5 mot 5 så var man väl så bra i drygt två perioder. Framför allt så lyckades man försvara sig väl och hålla Karlskogas spelare utanför sig hela tiden. Offensivt så hade man en förstakedja med Fjellström-Lögdal-Lindén som etablerade rätt många långa anfall och skapade en hel del chanser och en andrakedja med Jidénius-Nilsson-Söderlund som oroade med kvicka spelvändningar. Bäste back var Tobias Aronsson som spelade otroligt moget och med många fina pass, Tobias Björklund gjorde också en väldigt bra match. Bäst av alla var dock Tobias Sandberg som stundtals var helt omutlig och han släppte hela matchen ytterst få returer.

Nu blir det match redan på söndag igen för Boislaget när Dalen kommer på besök. Förhoppningsvis kan det bli spel i a-hallen då, den första för säsongen i så fall.

Efter matchen var det en både nöjd och missnöjd Boistränare Andreas Appelgren som kommenterade matchen.

– Jag är missnöjd med resultatet, men jag är nöjd med sättet vi genomför stora delar av matchen. Vi är i en oerhört tung träningsperiod nu och orkar inte riktigt följa matchplanen i tredje, och gör en del individuella misstag, men fram till dess så gör vi det väldigt bra. Jag tycker Tobias Björklund är isens bästa back i de första två perioderna och jag tycker fjärdekedan följer det de ska göra riktigt bra. De är jobbiga att möta och skapar målchanser.

Foto: Anna Engström

Av Krister Holm