Bois vände och vann

Bois låg under med två mål vid tre tillfällen under matchen, (med 0-2, 1-3, 2-4) men visade moral och vände matchen i den sista perioden och vann till slut med 6-4 efter periodsiffrorna 0-1, 3-3, 3-0.

Det var en match med tre helt olika ansikten, en för varje period. Den första perioden var tam, långsam och händelsefattig och med bara ett mål, Dalens Kristian Röykås Marthinsen hittade med ett snabbt och överraskande skott förbi a-lagsdebuterande Boismålvakten Melvin Björklund. En sak till hände, en tråkig sådan. Dalenspelaren Jaeden Martin åkte på matchstraff sedan han satt full fart mot Johan Fricks rygg och tryckte med armarna i Boisspelarens nacke så pannan åkte in i sargen med stor kraft. Johan verkar dock ha klarat sig från hjärnskakning, men han leddes av isen och klagade efteråt på smärtor i axeln som strålade ut i armen.

Om den första perioden var tam och händelsefattig så var det precis tvärtom i andra. Bois hade fått order om att höja tempot och det gjorde dom verkligen. Tyvärr glömde dom koppla på hjärnkontoret i samma utsträckning vilket ledde till att alla åkte omkring i full fart lite överallt utan riktig kontakt med varandra. Dalen fick läge att spelvända flera gånger om och i sin jakt på pucken glömde Bois stundtals helt att bevaka den viktiga ytan framför kassen. Det gjorde Melvin Björklunds uppgift allt annat än avundsvärd när han gång på gång blev lämnad ensam med Dalenspelarna. Trots flera fina räddningar, bland annat när han lämnades ensam med tre(!) Dalenspelare, så tvingades han kapitulera tre gånger. Samtidigt gav den ökade farten lägen framåt och också Bois hittade rätt tre gånger genom Lukas Larsson, Lukas Söderlund och Oliwer Fjellström.

Den tredje perioden fick ett tredje ansiktet, Boisdominans. Bois hade tagit på sig tänkarmössorna inför under periodvilan och såg till att hålla hyfsat bra tempo, men inte så högt att de inte hann med att hålla ihop laget. Det gjorde att ytorna för Dalenspelarna blev mindre att agera på, framför allt ytan framför Melvin Björklund. De kom att bli mållösa i perioden. Framåt så skapade Bois fortfarande en hel del bra chanser och tre av dom resulterade i mål, det sista sedan Dalen tagit ut målvakten. Bois målskyttar i perioden var Fredrik Granberg, Jesper Lindén (med matchens klart snyggaste mål) och Erik Olsson.

Melvin Björklund ska ha cred för sin första insats i Boiskassen, han hade ingen lätt uppgift när han stundtals stod helt syssloslös och stundtals hade flera fria motståndare framför sig. Det var också roligt att Lukas Söderlund fick göra sitt första mål. Det och den tredje perioden ska Bois ta med sig till sin nästa match, på torsdag, då Bois tar sig an Skövde. Då ska vi ta revansch!