Vi kom ihop oss starkt som grupp

Erik Olsson var den som satte den definitiva spiken i kistan för Dalen i gårdagens match med sitt 6-4-mål i tom kasse. Med det så satte han sitt tredje mål under försäsongen, och han verkar riktigt på gång. Men inte bara han är på gång, Erik menar att veckans fina insatser har gjort att också att laget tagit steg framåt som grupp. 

Mål igår igen och därmed har du gjort mål i tre av fyra träningsmatcher så här långt, du är het!

Ja, men igår var det tom kasse så det var inte så märkvärdigt, men visst är det skönt att göra mål.

Jag upplevde gårdagens match mot Dalen (seger 6-4) som lite märklig. Håller du med?

Ja jag håller med. Det var väldigt svängigt, fram och tillbaka, ingen glamorös ishockey att spela eller kolla på. Men det var en krigarmatch och det kan vara nyttigt att spela en sådan för sådana får vi också under serien. Det är bra att kriga till oss en seger och att komma från underläge och vända efter en stark tredje.

Jag upplevde det som att i första var inget påkopplat, i andra kopplade ni på benen och i tredje kom huvudena också. Håller du med?

Jag vet inte, vi hade en tuff vecka och sega ben, men vi gjorde en stark tredje och vänder. Trots att vi är trötta och slitna, det är det vi får ta med oss. Men vi måste bli mer konsekventa och göra bra saker under längre perioder.

Du har i år också fått en viktig roll i powerplay. Hur känns det?

Det känns jättekul. Jag vill spela så mycket som möjligt och bidra så mycket som möjligt, och tycker dom att jag kan bidra så gör jag gärna det. Det är ofta i powerplay som matcher avgörs och det är kul att spela.

Du tillhör denna säsong en av de äldre (äldst är Douglas Lögdal 27, Erik är 26) sedan flera av de äldre slutat. Har det inneburit att du fått en annan roll i laget i år?

Nej det är inget jag tänker på, det har fallit naturligt i vissa situationer. Jag försöker bara vara mig själv och inte ändra på mitt sätt som spelare eller person.

Vad säger du om försäsongen så här långt?

Jag tycker vi visat att när vi spelar bra kan vi spela riktigt bra, men vi behöver göra det längre perioder i matcherna. Men veckan har varit bra, vi har spelat mot bra motstånd och gjort det bra. Jag tycker vi gjorde det riktigt bra mot Karlskoga där vi skapade mycket chanser och vi kände att vi är ett bra lag. Det gjorde att vi kom ihop än mer som grupp, och matchen i söndags, att få vända underläget, är också positivt och kan bidra med energi och en känsla av styrka att vi kan vända i tredje.

Hur har det varit att spela inför tomma läktare?

Det är både och, det märks att det inte är publik, men vi är införstådda med det och förberedda på det. Sedan har vi spelat i B-hallen och det har bidragit till att det inte blir den stora skillnaden det varit om vi spelat i a-hallen där vi är så invanda med att det är mycket publik. Men visst saknar man att spela inför publik!

På torsdag väntar andra derbyt under försäsongen. Hur stark är revanschkänslan efter debaclet i premiären?

Det finns revanschlust absolut! Man vill alltid vinna till varje pris och lite extra i derbyna, det är lite mer prestige.

Vad gjorde ni då spelmässigt som ni inte ska göra imorgon?

Vi spelade inte vårt spel för fem öre, vi ska spela enkelt och det har vi visat att vi kan. Men vi har vuxit mycket sedan den matchen, så det kommer se helt annorlunda ut.

Du har gjort mål i tre av fyra matcher så här långt, då borde det bli mål från din klubba imorgon med va?

Vi får hoppas det. Det viktiga är att vi vinner, sedan så får vi se vem som gör mål, men jag brukar göra det så vi får se.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström