Frick inför derbyt

Johan Frick är urBoisaren som kommer få ta ett stort ansvar i laget säsongen som kommer då flera av de andra trotjänarna valt att lägga rören på hyllan. Han har också startat säsongen riktigt bra, men i senaste matchen mot Dalen så åkte han på en riktigt ful tackling och fick utgå. Hemsidan ringde upp och kollade läget och bad honom berätta lite om sin nya, större roll och tankar inför morgondagens Derby.

Hur är det med dig?

Det blev en tackling i ryggen och jag kom in i sargen olyckligt. Jag har jobbat under dagen men tar det lugnt och blir borta den här veckan från hockeyn. Så tyvärr blir det inget derby imorgon. Man ska ju hålla en lång säsong är det tänkt.

Hur upplevde du tacklingen?

Backen kom i hög fart bakifrån och jag ska göra en reverse och kommer då lite lågt och med hans kraft så kommer tacklingen olyckligt, Så kombinationen av han hög fart, oschysst tackling och att jag blev låg gjorde att det blev olyckligt.

Hur upplevde du matchen?

Lite fram och tillbaka, stundtals sitter det bra och ibland slarvar vi och håller oss inte till det vi pratat om. Men när vi håller oss till det vi sagt och håller i puck och jobbar ner Dalen så gör vi det riktigt bra. Som vid Lindéns mål som är ett riktig bra anfall följt av en snygg prestation som gav mål.

Just detta att ni lyckas vända i tredje, är det viktigt?

Det ger ett tecken på att vi är starka och bra tränade. Ett kvitto på att trots att vi har en väldigt tung träningsvecka och en tempostark match mot Karlskoga ändå kan vända i tredje, det är ett tecken på styrka i laget.

Fyra rutinerade stomspelare har lämnat vilket lägger mer ansvar på dig. Hur axlar du det?

Det är klart det blir mer för oss som varit här ett tag att ta ett steg fra, och ta över, men man måste vara sig själv och inte hoppa in i något man inte klarar av. Det blir mer att man pushar och trycker på saker man lärt sig är viktig att inte tumma på.

Det är fyra spelare med stor aura, stor personlighet som lämnar och jag inbillar mig att det måste bli ett stort tomrum i omklädningsrummet efter dom. Hur funkar det där?

Deras personligheter var från dom, ”Thörn” kom alltid in och drog ett skämt och Engqvistarna och Eddie hade sina sätt, men vi har väldigt många andra individer som gillar att hålla låda ta plats och som också varit med förr. Nu hörs dom mer kanske men det sköna tugget är detsamma. Vi har så mycket sköna gubbar i laget så skulle det bli tyst skulle jag bli VÄLDIGT förvånad.

Ni har fyra juniorer som kommer upp, fyra helt nya och dessutom ett par som kom in sent under förra säsongen. Hur gör man för att dom ska komma in i gruppen och har dom gjort det?

Det har dom och det är stor cred till hela laget och ledningen, alla har öppnat upp och välkomnat dom nya och dom har också bjudit in till att prata och tjata med dom. När dom öppnar upp är det ganska lätt faktiskt och då är det lätt att få ihop en grupp, Sedan är alla olika, vissa tar mer för sig och andra mindre, men det lär man sig snabbt vad de vill ha för roll. Men det är mycket trevliga och sköna personer alla som kommit.

Pratar du mer på isen nu för att styra upp de unga?

Jag gillar att prata på isen, det hjälper mig själv också. Pratar jag och den jag pratar med pratar så sprider sig snacket på isen och det underlättar spelet kopiöst mycket, det är viktigare än många tror det är. Så jag snackar inte mer i år, jag har alltid gjort det. Ropar man något så är det ett tecken på att du är vaken och med.

Du kan inte spela imorgon, men får du ändå följa med och titta?

Jag åker med och är med runt laget, jag har inte hört något annat, jag håller mig runt laget. Det är svårt att hålla sig därifrån. Det är en sak att se på tv och en helt annan att se på plats, så jag är gärna med och kollar.

Vad säger att det inte blir samma debacle som senaste derbyt (3-8-förlust)?

Vi har kommit upp ett par steg på slutet och börjat få ihop vårt spel, Sedan kan vi också ta med den matchen och att det inte får se ut så igen. Där fick vi bevisat att vi inte är bra om vi inte är vakna, speciellt i ett derby, annars kan det gå fort.

Det är inte så att Skövde är ett bättre lag än er?

Absolut inte! Jag tycker vi ska vara det bättre laget. Våran grupp talar för oss och jag tycker vi har en spets och en bredd i laget som inte Skövde har.

Avsluta med ett tips!

Då vinner vi med 4-1.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström