Kim inför seriepremiären

Imorgon är det dags för säsongens första seriematch för J18 Elit då de åker ner till Karlskrona för match kl. 14.00. Hemsidan har pratat lite med tränare Kim Thunell, bland annat om hur försäsongen har varit.

Vad säger du om er försäsong?

Den har varit rätt speciell, dels det med covid-19 och sen ombyggnationen i ishallen. Lite halvbökigt och vi fick ju ta uppehåll en vecka också. I det stora hela ändå en helt okej försäsong. Vi är mycket folk, drivna grabbar som är sugna på att dra igång. Blandade resultat på träningsmatcherna men det är som det alltid är. Vi behöver ganska mycket tid på oss innan vi kan hitta vårt spel. Det är mycket nytt folk som behöver komma tillrätta och så.

Hur många träningsmatcher har ni spelat?

En blev inställd så jag tror vi har spelat 6-7 stycken. Resultatet i dem är inte så där jätteviktigt. Vi har vunnit någon och förlorat några men vi försöker jobba med prestationen, försöka hitta vårt spel. Det sitter definitivt inte än och det kommer inte sitta förrän fram i november någon gång. Då brukar vi kunna få ihop det. Nu blir det seriestart mot Karlskrona imorgon. Det ska bli kul att komma igång på riktigt. Det märks på grabbarna också att det blir lite bättre intensitet på träningarna, hårdare arbete och så. Det blir en tidig avfärd imorgon, 06.30.

Hur många nya killar är det i truppen inför denna säsongen?

Det har kommit 10 stycken utifrån och sedan är det en 8-10 stycken av våra egna som nu gått upp från A-pojk till J18 så det är ca 20 stycken. Vi är 38 stycken i J18-truppen som det ska bli två lag av. Det finns angenäma problem, det var tufft redan idag att ta ut ett lag. Vilka som ska få vara med i premiären.

Första hemmamatchen har ni på torsdag.

Ja mot HV 71. Det ska bli kul att komma igång tycker jag. All heder åt träningsmatcher men det är poäng och tävlingar vi vill åt.

Du nämnde just det att grabbarna tänder till på ett annat sätt nu inför premiären. Nu är det serie och oavsett om det är publik eller inte så är det roligare att spela om poäng.

Vi brukar inte ha mer än 50 stycken i publiken annars heller så vi påverkas inte så mycket av det. Vi ska se till att ha kul och ett jäkla tålamod. Vi kommer att åka på en del plumpar, vi kommer att förlora stort en del matcher och sedan går vi säkert vinnande ur en del matcher också. Det är lite som det är, det är en förberedelse inför det som komma skall efter jul. Det är viktigt att göra rätt saker och kriga på hela tiden.

Vad är det viktigast att jobba med just nu tycker du?

Det är mycket grejer. Vi tittar för mycket på pucken och vi behöver vara ändå mer aktiva när man är på isen. Man är van att komma från ungdomshockeyn där man kan åka och glida lite och det finns inte en chans att göra det här. Det behöver vara full sprut hela tiden och kortare byten. Kanske försöka spela lite lite enklare också. I ungdomshockeyn gick det att hålla i pucken lite längre och här går det inte. Det är en vanesak för grabbarna, de har inte varit på den här nivån tidigare. De behöver få tid att lära in. Det är så varje år, nöta och trycka på samma grejer. Det är väldigt marginell skillnad från år till år.

Då tackar jag för det!

Tack!

av Susanna Johansson