Bra match av J18 trots förlusten

Ikväll har J18 Elit mött Malmö i Mariehus Arena och det blev förlust med 1-6 (0-1,1-2,0-3). Gustav Flood gjorde Mariestads mål.

Trots de stora siffrorna gjorde BoIS en bra match där de länge höll emot mot ett bra och tungt Malmö. Det var först på slutet som siffrorna rann iväg.

Tränare Patrik Boström om matchen:
“Vi gör en jättebra förstaperiod där vi kommer ut starkt. Jag tycker att vi får fast dem i deras zon. Skapar kanske inte jättemycket skott mot mål men vi får fast dem så de inte kommer ut samlat så ofta. Vi spelar rejält i försvarszon. En andraperiod där vi kanske inte är riktigt lika 100 på allting. Chansar litegrann på vissa saker och då blir vi straffade ganska fort”.

Jag frågar Patrik om det kan bero på att de ligger under och blir lite stressade och vill komma ifatt.
“Jag tror inte att det är för att vi ligger under. Mer det att vi vinner fast pucken ett par gånger och då får vi sånt självförtroende så vi ska göra det hela tiden. Tummar man litegrann på tredjegubben och sedan inte lyckas checka fast pucken så kommer de i en tre mot tvåa. Tredje perioden tycker jag också är bra. Det är en bra hockeymatch. Bra prestation även om det rinner iväg några mål i slutet vilket är tråkigt.”

Jag upplever inte att det är en 1-6 match om man ser till spelet.
“Nej den kunde ha fått sluta 1-4 kanske, sen hade det varit bra.”

Vad kan ni framförallt ta med er från matchen?
“Jag tycker att vi har bra presspel där vi spelar rätt. Vi har ett ganska bra försvarsspel idag där vi gör våra roller på ett bra sätt. Det är nån som gör sin första match i Elit ikväll och vi vilade några spelare. VI hade ändrat om lite i formationerna och det var helt nya powerplayuppställningar. Det är inte bara att sätta det ifrån början. De fick reda på 2 timmar innan match att ni ska få spela powerplay och sedan hinna diskutera ihop sig det är inte lätt.”

Är det några du vill plussa extra för?
“Jag tycker att ganska många är bra idag. Det var kul att se Filip Staaf i hans första match i J18 Elit, han gör det bra.”

av Susanna Johansson