Klar Boisseger mot Kumla

Bois fick en dålig start med ett tidigt 0-1-underläge, men kunde sedan vända och vinna matchen mot Kumla med klara 5-2. I och med segern återtog Bois serieledningen.

Bois började piggt och tryckte på i Kumlazonen, men efter en spelvändning så kom Isak Jonsson i en ett mot etta och tog sig med bra fart förbi Johan Frick och kunde snyggt lägga in en backhand förbi en chanslös Tobias Sandberg. Bois lät sig dock inte nedslås utan fortsatte föra spelet. Men det är efter en stark individuell prestation som kvitteringen kommer. Erik Olsson tar tag i pucken i egen zon, trampar upp i bra fart in på högerkanten i Kumlazonen, viker in och när han kommer mitt i slottet så skjuter han under armvecket på Jonathan Stålberg till 1-1. Nästa mål är sånär Kumlas. Bortalaget kommer i en spelvändning till en två mot etta sedan en utvisad Kumling kommit in precis lagom för att få pucken. Passet kommer perfekt och skottet från Viktor Wänghult är bra, men Tobias Sandbergs räddning var ännu vassare när han rånar Wänghult på ledningsmålet. I anfallet efter är det istället Bois som tar ledningen. Bois tredjekedja etablerar ett långt anfall innan Ludvig Collberg skjuter från blå och Simon Eriksson är på kontoret framför kassen och styr in 2-1-pucken otagbart förbi Stålberg.  Siffror som står sig perioden ut.

Bois tar tag i taktpinnen ordent

ligt i period två och har flera vassa lägen, Collberg skjuter bland annat i stolpen, innan 3-1 kommer. Och då är det riktigt snyggt. Bois kommer i en två mot tvåa med Douglas Lögdal och Fredrik Granberg. ”Dogge” håller dock i och väntar in Erik Olsson som kommer med bra fart i mitten och har bra skottläge men väljer istället att passa Granberg som ställt sig vid målvaktens högra stolpe och han får öppen kasse till tvåmålsledning. För övrigt Granbergs första tävlingsmål i Boisdressen. Kumla har sedan ett skott från blå i insida stolpe, innan Bois får chansen att spela powerplay. Och då kommer också 4-1. Douglas Lögdal siktar på Simon Erikssons klubba för en styrning, men en Kumlaklubba kommer emellan och styr den mellan benen på Kumlamålvakten. Kumla får sedan chansen att spela 5 mot 3 och man har ett öppet mål på ett direktskott, men pucken missar målet. Vi ett annat tillfälle täcker Gustaf Pehrson skottet och får väldigt ont men krigar sig upp till stående men så fort det blåses av så ramlade han ihop i en hög. Det visar på krigarhjärta! Precis när Bois blir fulltaliga så bryter Lukas Larsson pucken och kan chippa ut den i mittzonen Där Oliwer Fjellström och Douglas Lögdal precis alltså kom in från utvisningsbåset. En Kumlaspelare kommer ifatt och skär av passningen, så Fjellström avslutar själv och gör det riktigt bra i gubbhörnet till 5-1.

Efter andra perioden var matchen naturligtvis avgjord, men Kumla gav det ändå ett försök. Man får också mitt i perioden in en 5-2-reducering när Oliver Arle Östergren snyggt kunde bryta igenom Boisförsvaret och lägga över den på backhand innan han drar upp den i taket förbi en chanslös Sandberg.  Bois spelade mest av den sista perioden utan att gå för fullt framåt, och Kumla hade en del puck i anfallszonen men de hade väldigt svårt att få till några klara lägen och något mer mål blir det inte.

Många var bra i Bois idag, men Tobias Björklund, Erik Olsson, Simon Eriksson och Douglas Lögdal var ändå de som kanske var allra bäst.

Nu väntar tre tuffa matcher framöver. Redan på söndag väntar seriefavoriterna Borlänge, på onsdag sedan väntar serietvåan Dalen och om nio dagar så är det dags för säsongens första tävlingsderby mot Skövde. Därför var det skönt att se att Gustaf Pehrson återkom i spel i den tredje perioden. På söndag kommer definitivt Philip Engeståhl missa matchen då han stängdes av efter Malungmatchen i två matcher. Lukas Söderlund är dock tillbaka på is efter sin hjärnskakning, det är dock osäkert när han kommer att kunna spela igen. Det är dock osannolikt att han kan vara tillbaka i spel redan på söndag.