Dogge och Planeby efter Kumlamatchen

Bois återtog igår serieledningen efter att ha besegrat Kumla med 5-2. En av matchens allra bästa spelare var Douglas Lögdal som både stod för mål och assist och dessutom lade ner ett stort jobb. Därför var han ett givet intervjuobjekt, men jag passade också på att prata med Kumlas tränare Erik Planeby. 

Douglas Lögdal, det blev en rätt bekväm 5-2-seger till slut…

Ja vi fick en dålig start bara med 0-1 tidigt, men jag tycker vi jobbar upp oss och tar över och får utdelning och gör en rätt bra match till slut.

Andraperioden bäst i mina ögon och ni vinner den också med 3-0…

Ja där får vi lite mål och det kuggar i. Och dom får det jobbigare och jobbigare, och killarna gör också en riktig krigarinsats i spelet 3 mot 5, där är ju betyget 5 av 5 helt klart. Sedan sticker vi upp och gör mål, det avgör matchen. Så en stor insats av dom som dödade av perioden. Gurra (Gustaf Pehrson) och Lukas (Larsson) gör ett hästjobb där och Gurra vann mycket tekningar och Lukas har en sekvens där han dödar av en massa sekunder på egen hand och dom gör det jättebra i match efter match.

Är det svårt att leda med 5-1, för andra halvan av tredje kanske inte såg lika bra ut?

Det blir lite så att man inte vill ställa till det utan man spelar lite på säkerhet, vi vill bara ta hem det. Dom fick ett 5-2-mål och chansade och lyfte en del men vi kände att vi hade bra koll på det.

Jag tycker ni åker på mycket utvisningar idag…

Ja jag vet inte vad vi landar på till slut, men vi vill ju inte hamna där, men då är det gött att vi har killar som gör det så bra i boxplay.

Vad gör ni bra idag?

Trots starten kuggar vi i och jobbar hårt och jobbar ner dom. Det är det som gör att kan vinna idag.

Du kändes het idag, dessutom ett mål!

Ja jag kände mig pigg hela matchen idag och det var skönt att få utdelning i powerplay trots att det kanske inte var så snyggt. Det är bara att tacka och ta emot.

Nu är ni i serieledning, hur känns det?

Det känns bra och vi har spelat rätt bra också. Men det är bara att försöka jobba på att bli bättre och bättre för varje dag så kan det bli bra i slutet av säsongen.

Det blir några tuffa matcher nu, på söndag väntar Borlänge, sedan Dalen på onsdag och söndagen efter det så blir det derby mot Skövde. Hur känns det?

Det är kul, det är såna matcher man vill spela. Efter jul blir det bara såna matcher så det är bara att vänja sig vid det och vila upp sig och tagga till varje match.

Vad måste då bli bättre?

Vi måste hålla oss ifrån utvisningsbåset till att börja med. Men vi måste också vara noggranna och inte köra fast, ju bättre lagen blir desto bättre blir de på att utnyttja det.

Imorgon väntar Borlänge, ett lag som ni mött många gånger i toppmöten i jämna matcher.

Ja vi har båda legat i toppen i många år nu. Det brukar bli jämna och roliga matcher, dom är rätt lika oss med fyra bra femmor. Sedan får vi se upp med Jim Jakobs som gått och blivit målskytt numer, så vi får ha specialbevakning på honom!

Till sist: Idag så var det en liten klack på plats, vad tyckte du om det?

Jag vill tacka dom som var här och stöttade oss. Dom skötte sig riktigt bra och det var skönt att ha en klack på plats igen!

 

Och så var det då Erik Planeby som var samlad men besviken efter matchen.

Det blev 5-2-förlust men jag tycker ändå att ni ändå gav det en chans idag.

Ja vi har pratat om det att ska vi vinna idag så måste vi sätta dom chanser vi får, och vi hade 1-0-ledning och hade bud på 2-0 men gör inte mål. Det är framför mål Bois är bättre än oss, ute på planen gör vi det ändå bra och det är det som är tungt. Vi hade lägen innan båda deras första två mål och även ett 5 mot 3-läge men direkt efter gör de 5-1 och då gick luften ur. Vi måste ge oss den på att sätta chanserna men där är Bois bättre än oss och det är väl därför de leder serien medan vi ligger längre ner.

Sandberg gjorde några riktigt bra räddningar också!

Ja det var något skott från Wänghult jag redan räknat in och ett läge där vi går runt kassen i fem mot tre, så han är riktigt bra, men det känns surt.

Tycker ni ändå såg bra ut spelmässigt.

Ja men de gäller ju att göra mål också, att vara hetare framför båda målen. Motståndarna lägger in pucken på mål och gör mål, vi måste bra starkare i båda slotten. Spelmässigt har vi spelat ganska bra.

Jag såg er match mot Lindlöven och där krigade ni verkligen!

Ja vi sa det innan dagens match att vi måste vara där, då slängde vi oss och täckte skott och jobbade för varandra och jublade olika mycket för ett skottäck som för ett mål. Så det finns ju där, måste vara där varje dag.

Vad säger du om Bois insats idag?

Dom är ju effektiva i lägena, sedan är dom väldigt tunga när dom kommer ner på oss. Dom är bra på att ta sig in på kassen och har en väldigt bra målvakt i Sandberg. Även om de bytt en del spelare så känner man ju igen dom, det ser rätt likt ut som tidigare tycker jag.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström