Bois förlustnolla bruten

Bois segersvit stannar vid fem matcher då man idag förlorar mot Borlänge med 5-1 (0-0,3-0,2-1). Efter en bra förstaperiod så rasar Bois ihop spelmässigt efter att ha släppt in två tidiga mål i boxplay i den andra perioden och sedan är det inget snack om vart poängen ska gå.

Bois gör annars en rätt bra förstaperiod där man har flera riktigt bra lägen till att ta ledningen. Lukas Larsson har det första när han får en diagonalpassning som han kan direktskjuta mot ett till stora delar öppet mål men han skjuter utanför. Han får lite senare också ytterligare ett läge när han står framför kassen i powerplay och får ett pass på bladet från Liam Nilsson, men Oliver Eriksson i Borlängekassen kan rädda. Det gör han också när Tobias Björklund och Douglas Lögdal får finfina skottlägen i slottet. Men det var inte så att Borlänge var utan chanser i den första perioden heller, även om de kanske inte var lika många. Det var Markus Persson som var hotet och det visade han två gånger i perioden, först med ett skott i utsidan av stolpen och han hade också en stark inbrytning när han rundade en Boisback, men Sandberg stod emot och perioden slutade mållös.

I den andra perioden fick Borlänge inleda i powerplay, och de

t tog bara 44 sekunder innan de utnyttjade det läget. Jacob Thor får skottläge mitt i slottet och sätter den högt på Sandbergs klubbhandssida, chanslöst för Boismålvakten. Och bara några minuter senare får Borlänge chans till ännu ett powerplay och då tar det bara nio sekunder innan Jonas Finn Olsson får till en bra handledare som går ribba in förbi en chanslös Tobias Sandberg. Efter det så är det ställningskrig några minuter men sedanbörjar Bois slarva i passningsspelet och man tappar också Bois avståndet mellan lagdelarna och Borlänge kan spela sig ut Boispressen alldeles för enkelt och komma i tre mot två och tre mot tre-lägen vilket gör att de får bra tryck på Bois. Mellan minut 10 och 18 är det i stort sett bara Borlänge för hela slanten och 14.20 in i perioden så kommer också följdriktigt 3-0, Jacob Thor styr in Markus Perssons skott från blå. Bois avslutar dock perioden bra och andra och tredjekedjan har 3-4 riktigt bra lägen att spräcka nollan men det ville sig inte.

Tredje perioden inleds lite trevande men så får Borlänge till en mycket fin spelvändning där man efter några små fina pass kommer i en två mot etta där Markus Persson hittar Jacob Thor som kan lägga in pucken högt bakom en slajdande Sandberg och därmed blev han tremålsskytt. Och strax efter det får Bois sin tredje utvisning och Markus Persson dundrar då in 5-0 förbi en chanslös Sandberg som fått göra en lång sidledsförflyttning. Därmed var matchen i praktiken avgjorde och Bois fjärdekedja med Andreas Axelsson (19 år), Herman Lundin (19) och Oskar Cederqvist (17) fick en hel del istid. Bois kom dock till en kvittering. Den genomgående bästa kedjan för dagen, den tredje med Simon Eriksson, Adam Willig och Erik Olsson skapade väldigt mycket hela matchen i stort sett och det var Erik Olsson som spräckte målnollan. Ett väldigt hårt och snärtigt handledsskott satt stolpe in. Något mer mål blir det inte och matchen slutar sålunda 5-1.

Detta får Bois ta som en nyttig lärpeng. Slarvar man i passningsspelet och inte håller ihop laget offensivt och defensivt så kommer man att förlora matcher. Jag tror att det blir temat för veckans träningar med Boislaget.

Plus ska ändå delas ut till Bois tredjekedja som jag redan nämnt, samt till Tobias Björklund som visade prov på otrolig skicklighet med puck och fint spelsinne. De tre ungdomarna i fjärdekedjan ska också ha godkänt för sin insats.