J18 fick Frölunda på fall

I eftermiddag har J18 Elit mött Frölunda i Mariehus Arena. Det blev seger med 2-1 (0-0,1-1,1-0). Målskyttar i BoIS var Oskar Cederqvist och Carl-Johan Gustavsson.

Det var en mycket bra genomförd match av alla killarna. Det märkes redan från start att de 3 poängen var något som de bestämt sig för att kriga om. Det var fart, hård checking, skott täcktes. Laget höll Frölunda mycket utanför sig i försvarszon och när de inte lyckades med det så stod Oskar Liljekvist i målet där och tog skotten. Mariestad skapade även en hel del chanser framåt så de ställde definitivt inte upp sig för att spela försvarsspel utan hade en del längre anfall i Frölundas zon. Välförtjänt seger för killarna!

En mycket nöjd tränare Kim Thunell efter matchen:
“Det var en trevlig söndag. Jag sa till Patrik (Boström) inför tredje att jag under de 12 år jag tränat J18 har tagit poäng mot alla lag vi mött utom just Frölunda. Då svarade Patrik att det blir nog idag.

Det är imponerande att vi kan knyta till det och spela så bra i sista. Stor eloge till alla som var med och spelade även om vi spelade lite hårdare på en del och en del fick inte spela jättemycket. Bra tryck i båset, även om man inte fick spela så mycket så var man med och bidrog.

Jag tycker att vi åker lite mer skridskor och är lite jobbigare än vad vi har varit på sista tiden. Ju längre matchen går så tycker jag det märks av, framförallt i slutet av andra, att Frölunda börjar känna att det är inte så jäkla roligt att vara här och möta oss. Från att vi gör 2-1 så kändes det ganska tryggt fast vi bara ledde med ett mål. De skapade inte så mycket och vi offrade oss hänsynslöst. Vi ligger riktigt bra i banan hela tiden, forwardsen är grymma på att täcka skott och Liljekvist i mål är grym och har bra hjälp av backarna som är stora och starka framför kassen.

Det går inte att lyfta fram något speciell när man gör en sån här match, alla måste vara där och göra sitt personbästa för att vi ska lyckas. Det har inget av mina andra lag under 12 år lyckats med så det ska de ha cred för.”

Jag måste ju givetvis fråga hur skönt det är som coach att äntligen ha fått besegra alla lag man har mött?
“Det känns bra i hjärtat! Alla segrar är väl lika sköna så det spelar inte så stor roll egentligen men det känns skönt att veta att man kan. Jag sa till grabbarna efter andra att när vi är på topp och när vi kör så är vi såhär bra. Idag orkar vi och lyckas göra det hela vägen i tre perioder det är verkligen imponerande.”

av Susanna Johansson