Bois tillbaka i vinnarspåret

Efter några snöpliga förluster så växlade Bois idag åter in på vinnarspåret när man besegrade Forshaga på bortaplan med 1-3 (0-0,0-2,1-1). Efter en rätt jämn förstaperiod var Bois det klart starkare laget och vann klart rättvist.

Den första perioden var den mest tillknäppta med två lag som mest åkte runt och kände på varandra och inte riktigt ville släppa loss offensivt utan först och främst säkrade defensiven. Den enda spelaren på isen som lyckades skapa målchanser var väldigt pigga Adam Willig som hade två riktigt bra lägen, varav det ena i boxplay där han rundade sista backen och kom fri med David Söderberg i Forshagamålet men han kom lite för nära. Forshagas bästa chans hade Viktor Lennartsson när han fintar en Boisback och kan kliva in i slottet och skjuta ett handledsskott, men Sandberg var tät.

Om den andra perioden var händelsefattig så var det desto mer action offensivt i den andra. Redan efter sex sekunder dribblar Lukas Söderlund sig förbi en back och blir helt fri, men han blir lite upphakad och får inte till avslutet. Efter sex ytterligare sekunder så är dock Bois lyckosammare. Tobias Aronsson skjuter, pucken stannas upp på vägen men Oliwer Fjellström slänger sig och kan skjuta en puck som Söderberg kan rädda och på returen håller sig Lukas Larsson framme och kan raka in matchens första mål. Efter det är det mest Forshagas puck, men man skapar inga riktigt bra målchanser då Bois spelar väldigt tight och inte släpper till någon yta i mitten av egen zon. Istället är det Erik Olsson som skapar en vass målchans med sin fina skridskoåkning då han rundar sin back och försöker lägga in pucken med en backhand men Söderberg är följsam. Ju längre perioden går desto med tar Bois över den också spelmässigt och Tobias Sandberg är ytterst nära att göra 0-2 när han får gata fram mot mål men skottet från nära håll räddas av Forshagamålvakten. Några minuter senare får han dock en ny chans, och denna gång hittar skottet från lite längre håll in i krysset och Bois går till andra pausvilan med en tvåmålsledning,

Också i den tredje perioden rivstartar Bois med en dubbelchans redan efter 20 sekunder. Också denna gång är det Söderlund som är het och styr ett skott som Söderberg gör en riktigt svettig räddning på och på returen så är Söderlund nära att få in pucken igen men Söderbergs plock var vass. Istället tar det bara ytterligare 17 sekunder innan Forshaga reducerar. Det är Oliver Kandergård som får stå helt ren framför Sandberg och kan skjuta in pucken. En av få markeringsmissar av Bois denna afton. Efter det så jagar Forshaga också en kvittering, och man har ett bra läge efter ett sidledspass från backposition, men en Boisback täcker det delvis tillspillogivna målet.  Men Bois stänger sedan ner Forshaga bra och skapar istället själva lägen att utöka ledningen. Och mitt i perioden så kommer också 1-3. Bois får spela powerplay och har två riktigt bra skott från Lukas Söderlund som Söderberg räddar, men returen blir liggande lös under målvakten och Oliwer Fjellström trycka in pucken. Forshaga chansar på slutet med att ta ut målvakten, men det är Bois som är närmast att göra fler mål, men när sista försöket lyckas så kommer det med en sekunds övertid och 1-3 blir slutresultatet.

En bra genomför match av Bois där många gjorde det bra, men jag skulle vilja lyfta fram Adam Willig och Philip Elgeståhl som kanske gjorde sina bästa matcher för säsongen. Även Oliwer Fjellström med ett mål och ett assist ska ha cred. Båda verkade vara fulla av energi och var överallt på isen kändes det som.

Nu väntar Surahammar på söndag, en match som om inget nytt kommer upp kommer att bli den första med den nya publikgränsen 300 personer. Låt oss hoppas att det blir så!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström