Aronsson med fin svit

Med två raka segrar i ryggen ska nu Bois ta sig an Malung imorgon i Mariehus arena. Den som stått för det matchvinnande målet i båda segermatcherna är Tobias Aronsson, som dessutom har en fin poängsvit. Ett tecken på att det börjat lossna ordentligt för den 21-årige backen.

Imorgon är det match igen, mot Malung. Hur är läget i laget inför matchen?

Det är bra med två vinster i bagaget och en bra stämning i gruppen.

Är det segrarna som gett att stämningen i laget är uppåt?

Så är det att vinster ger självförtroende men även innan var det bra stämning, men det är klart den blir bättre efter segrar.

Hur märks det när man vunnit?

Det blir lite mer tjo och tjim och folk blir mer avslappnade, för alla vill vinna hockeymatcher och då blir alla mer glada när vi gör det.

För egen del så har du gjort det matchvinnande målet två matcher i rad nu och du har gjort poäng fyra matcher i rad…

Ja det har börjat kännas bättre för egen del och jag och Simon har kommit in i det bättre också. Sedan kanske det är tillfälligheter som gjort att lägena dykt upp och att jag pillat in dom, men det är roligt att bidra, det är ju det jag vill göra.

Du har ju en speciellt målgest där du snurrar klubban innan du stoppar ner den som i ett hölster. Var har du fått den målgesten ifrån?

Jag vet inte vart, men jag har den från mina yngre dagar i Björklöven, sedan har den följt med mig och nu kommer den automatiskt.

Du står så här långt för 4 mål och 4 assists efter 13 matcher. Är du nöjd poäng- och spelmässigt?

Jag känner jag har mer både poäng- och spelmässigt i mig, jag hoppas att det kommer. Jag känner att jag har det i mig, det gäller bara att få ut det.

Men med tanke på den sviten så känns det som att du är på g ordentligt poängmässigt.

Jo det känns som att jag kommit igång lite, det är roligt att det lossnar.

En detalj som jag tänkt på vad gäller ditt spel i år är att jag tycker du vuxit i ditt defensiva spel…

Det håller jag med om. Jag har fått en bra sommar och känner mig starkare och har blivit aggressivare jämfört med ifjol. Jag får större ansvar i boxplay som jag tycker funkar bra.

Vad är det i spelet du känner du tagit steg i?

Jag har blivit starkare i sargduellerna och får stopp i spelet oftare än förra säsongen. Jag kommer också oftare ut med pucken ur duellerna. Jag vill ha än mer av den varan, men det har jag utvecklat sedan förra säsongen.

Laget har nu två raka segrar. Vad gör ni bättre?

Vi följer gameplanen bättre samt att vi inte får lika djupa dalar som när det gick tyngre. Alla lag får formsvackor, men det gäller att studsa upp ifrån dom snabbt.

Förra gången målkalas ni mötte Malung blev det ett riktigt målkalas, matchen slutade 7-4. Blir det samma målkalas imorgon tror du?

Vi var inte med från start där och de fick två snabba, det gäller att se upp med deras kontringar för där är dom vassa. Sedan ska vi förhoppningsvis göra lite fler mål än vad vi gjorde de senaste matcherna. Det är en del som saknats, vi behöver bli bättre på att få pucken till mål, att få mer tryck mot deras kasse.

Då hoppas vi att poängsviten fortsätter imorgon både för din del och för lagets det!

Förhoppningsvis, i alla fall för laget, det är viktigast.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström