Ketchupeffekten gav klar seger

Först kom inget. Sedan kom inget. Sedan kom allt på en gång. Så kan man beskriva dagens match mellan Mariestad Bois och Malung. För Bois dominerade matchen med eftertryck, men trots att man skapade mängder med fina målchanser så ville inte pucken in. Därför så låg man också under med 0-1 efter två perioder. Men i den sista perioden så spräckte Oliver Fjellström målnollan och sedan rullade det på bra för Bois som till sluta kunde vinna med klara 4-1 (0-1,0-0,4-0).

Första 4-5 minuterna var matchens jämnaste, då lyckade Malung störa Bois uppspel och man hade också 2-3 lägen för att få numerära överlägen vid spelvändningar, men tack vare hårt hemjobb så styrde Bois upp det. Men ju längre perioden gick desto mer tog Bois över och man skapade också flera fina lägen att ta ledningen. Första heta chansen stod Jesper Lindén för som sånär kunde trä in pucken köksvägen. Efter det var Liam Nilsson helt fri men Isaac Olsson, som storspelade hela matchen, räddade. Efter det lyckades han liggande freda sin kasse när Bois fick en retur, men inget lyft på pucken. Den situationen renderade i Malungsutvisning och då var Douglas Lögdal millimeter från att göra mål när han kliver in från en position vid stolpen och drar den i andra stolpen. Bois lyckades i stort sett hela matchen undvika att åka på några 3 mot 2-or men med drygt 18 minuter spelade ramlar en Boisare med pucken vilket ger en spelvändning och just en 3 mot 2-a och på sin första målchans gör Malung 0-1 vilket blir slutresultatet efter perioden, ologiskt nog. Bois vann skotten för övrigt med 18-6.

Den andra perioden påminner om den första. Bois dominerar spelet och skapar chanser, men pucken vill inte in. Malung har kanske något mer anfall i perioden, delvis i kraft av att man får spela ett powerplay, men Sandberg står emot. Bois hade mycket puckar in på mål och bra trafik och vid ett par tillfällen så dansade verkligen pucken runt målet, men Malung kunde få undan eller täcka returerna. Närmast att göra mål är Aronsson som har i ett skottläge i slottet där målvakten ligger ner men skottet täcks av en utespelare. Skotten slutar 18-7 till Bois vilket speglar perioden.

I den sista perioden så fortsatte Bois att pressa på och till slut, 1,41 in i perioden så kom kvitteringen. Gustaf Malmkvist skjuter och Oliver Fjellström styr in pucken chanslöst för Olsson i Malungskassen. Målet gav Bois ännu mer energi och man trummade på frenetiskt mot Malungkassen. Och med sex minuter spelade hittar Tobias Aronsson ett växelspel med Erik Olsson och Aronson får tillbaka pucken och kan kliva rätt långt in mot mål och sätta den i plockhandskrysset. Malung försökte sätta lite högre press men Bois spelade sig gång på gång ur pressen och tror också att man gör 3-1 när Adam Willig styr in pucken i lårhöjd. Märkligt nog dömer domaren bort målet för hög klubba och 2-1-ställningen står sig. Men Bois fortsätter att mala ner Malung djupt ner i egen zon och gör också 3-1 i powerplay med två minuter kvar. Tobias Björklund kliver runt sin forward vid blå och skotthotar men passar istället med en helt suverän passning Liam Nilsson vid höger stolpe som kan lägga in pucken i helt tom bur. Bara den passningen var värd hela entrépengen. Malung chansar med att ta ut målvakten, men det resulterar bara i att Simon Eriksson gör 4-1 i tom kasse.

Totalt sett en riktigt bra match av Bois. Hade man bara fått det att lossna målmässigt så hade siffrorna kunnat vara ännu större, men man spelade tight defensivt och skapade mycket offensivt.

Just att man stoppade Malungs spelvändningar var Andreas Appelgren väldigt nöjd med.

– Dom är väldigt snabba att ställa om, men vi ger dom en chans på hela matchen och gör det jättebra. Jag tycker också att vi skapar mycket chanser, och även om vi inte får in pucken så visar vi upp bra lugn i spelet och börjar inte stressa utan fortsätter att spela som vi ska göra. Jag är väldigt nöjd med killarna idag!