Wed 20 Jan Slut
Hockeylag VIS 1
Hockeylag KAR 2
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag VIM 2
Hockeylag DAL 4
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag MÖR 1
Hockeylag NYB 4
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag TRO 3
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag MAR 4
Fri 22 Jan 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag HUD -
Fri 22 Jan 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag DAL -
Sun 24 Jan 14:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag VIS -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag VIM -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag SKÖ -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HUD -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MÖR -

Inför Mörrum hemma

Imorgon står en ny match på agendan, det är Mörrum som kommer på besök i Mariehus arena. Ett Mörrum som hamnade i ett tidigt 0-2-underläge mot östra ettans vinnare Huddinge, men som sedan hade styrkan att komma tillbaka och vinna efter straffar. Det lär med andra ord bli en tuff nöt att knäcka för Andreas Appelgrens mannar.

Faktaruta om Mörrum:

Placering i södra grundserien: 4 (Bois 2:a i västra)

Matcher i allettan: Huddinge h, seger med 4-3 efter straffar. (Bois: Nybro b förlust med 3-4 efter straffar )

Powerplay i grundserien: 14,29% (Bois 31,25)

Penalty kill: 74,03 (Bois 82,89%)

Spelare att se upp med:
Marcus Paulsson, 6 poäng på två allsvenska matcher utlånad till Tingsryd för någon vecka sedan.
Adam Ingvarsson, avig spelare med näsa för poäng, lagkapten.
Khalid Ibrahim, intern poängligavinnare.
Albin Hernod, den välväxte backen vi känner igen från hans tid i Bois. 

Andreas Appelgren: En lite sämre första perioden följdes upp av två betydligt bättre och en poäng till slut. Vad tänker du om matchen?

Det håller jag med om, det jag är besviken på är försvarsspelet i första perioden och delvis de andra perioderna med. Vi håller oss inte till det vi ska. Vi tröttar ut dom i andra perioden, så vi är nöjda med matchutvecklingen, när vi hade 3-2-underläge inför sista så trodde vi att vi skulle vinna, det var känslan. Och vi dominerar också i tredje, vi bjöd på något 2 mot 0-läge efter kvitteringen, men vi har också riktigt bra lägen att avgöra. Första 10 är svaga, framför allt i försvarsspelet, sedan växer vi in i det och i slutändan är vi det bättre laget. Vi borde haft med oss en poäng till i alla fall kan jag tycka, men prestationen är jag nöjd med. Vi var värda mer, så det känns lite surt.

 Vad hände i första?

Jag vet inte om vi var tagna av stundens allvar, att vi inte visste vad som väntade. Vi hade gjort en gameplan, men det är spelarnas känsla som avgör. Antingen så var det bussresan ihop med att det var ett tag sedan vi spelade, eller så var vi tagna av stundens allvar.

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

Formationen med Elgestål, Willig och Fjellström gjorde det riktigt bra. Elgestål hade sex skott, Willig fyra och Fjellström några också. Dom gjorde det bra och fick ner pucken i anfallszonen. Adam är stark på puck och gjorde att vi fick långa anfall. Elgestål är ett ständigt orosmoment med sin skridskoåkning, så det var en bra formation. Sedan jobbar samtliga spelare riktigt bra, men de stack ut positivt.

Det är en lite lätt, men fartfylld kedja.

Ja dom är kvicka. Elgestål och Fjällström driver på med riktigt bra fart och Adam är stabil även om han inte är så stor. Han är stark och vinner mycket närkamper. Dom har bra fart och åker ifrån motståndet.

Och så fick de göra mål också!

Ja dels gör Willig ett mål och sedan har han också en jättechans i sudden där han var millimeter från att avgöra. Fjellström gör också kvitteringsmålet. Dom var bra och fick utdelning, det är bra att de får ner puckarna djupt och kan köra på motståndarna så vi kan ta av spetsen på deras anfall, i det stora hela blev det färre och färre anfall från Nybros sida och i tredje var vi riktigt starka.

Adam Samuelsson begick premiär, hur skötte han sig tycker du?

För att inte ha spelat på 9 månader eller nåt, och bara tränat 20 minuter med laget varav ingen spelövning, och sedan komma in och spela första backpar, så gjorde han det väldigt bra. Han fick känna på det i början, första 10 minuterna så var ju hela laget skakigt och han undrade säkert vad som hände, sedan kom han in i det. Lugn, trygg och stressade inte upp sig. När han kommer in i det och får känna på matcher och på stor is så kommer han att bli en jättetillgång. Han var högst delaktig i 3-3-målet, gjorde några fina offensiva tacklingar, vann en hel del närkamper och tog bort folk. Han gjorde det bra! Sedan kommer han säkert bli en tillgång också på andra sätt, han är glad och positiv och väldigt lugn, han kommer sprida glädje och trygghet. Sedan kommer det kanske bli någon utvisning för att han är stor och stark, men det är också därför han är här.

Nu blir det Mörrum imorgon. Hur har ni scoutat dom?

Vi har kollat de senaste matcherna de spelat så vi har bra koll. Imorgon förväntar jag mig en annan matchbild, mer rock’n roll och tuta och kör. De har några stora och fysiska spelare och några individuellt skickliga spelare. Det jag sett så ser dom bra ut, och det har dom ju också visat med en bra säsong. Det blir en tuff match, men de ska bli kul att möta.

Vad blir viktigt?

Det vi pratar om och försöker pränta in är att vi måste hålla oss till vår spelidé. Det lag som kan hålla sig bäst till sin spelidé, kommer att vinna flest matcher i slutändan, man måste hålla sig till sina grunder. Sedan är det lätt att säga och prata om, men det är tuffare när man har lite tid på sig då folk jagar en, men det kommer att bli avgörande. Det var det förra med, då höll sig alla till gameplan och då kunde vi plocka in vilka spelare som helst och det funkade ändå. Några matcher i allettan hade vi med 6-7 juniorer, men alla gjorde det vi sa att vi skulle göra. Vi höll oss till grunderna. Kan vi hålla oss till vår spelidé kommer vi att vinna mycket matcher. Hittar vi på eget så blir det färre. Sedan gör inte spelarna detta med flit, men man kastar kanske pucken när man är stressad och sätter medspelaren i skiten. Det kommer att bli nyckeln: att hålla oss till vår spelidé och inte bjuda på chanser. Men det är inte bara i spelet med puck, det gäller också att hålla positioner och så vidare. Men det hänger också ihop med rutin, tittar man på rostern så har vi 11 spelare födda 00-talet, Nybro har 3. Vi har ett ungt lag, det blir tuffare press och då är det svårare att göra det med ryggmärgen. Men vi jobbar med det varje dag och vi ser också en utveckling.

Hur är skadeläget?

Det blir kanske någon förändring, men ingen större.

Av Krister Holm