Sun 28 Feb Slut
Hockeylag DAL 2
Hockeylag MAR 0
Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KAR 4
Hockeylag HUD 2
Sun 28 Feb Slut
Hockeylag TRO 3
Hockeylag SKÖ 1
Mon 01 Mar Slut
Hockeylag VIM 2
Hockeylag NYB 4
Wed 03 Mar 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag DAL -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag MÖR -

Efter Vimmerby, inför Visby

Det är tätt på given med matcher nu! I onsdags vann Bois mot Mörrum med 4-2, igår blev det 2-1-förlust mot Vimmerby och imorgon är det dags för match igen. Vi tog givetvis ett snack med Andreas Appelgren inför matchen.

Vad säger du om gårdagens match, en defensiv historia?

Det vet jag inte om jag skulle säga, jag tycker dom satt hård press och körde runt med oss. Men det får man räkna med att det blir såna perioder under matcherna, och då gäller det att få ut pucken ur zonen och växa in i det. Det gör vi också, men de hinner tyvärr göra ett mål innan. Men vi kommer in i matchen mer och mer i och andra perioden är riktigt bra. De har något farligt anfall med skott i ribban, men annars trycker vi ner dom djupt i deras zon. Vi kanske inte skapar de riktigt farliga målchanserna, men vi krigar som djur och åker massor med skridskor, så vi har bra känsla inför tredje. Sedan i tredje kommer de ut lite bättre, det hade vi inte räknat med, men tyvärr drar vi på oss två utvisningar, och det var en för mycket som de gör mål på. Det var synd då vi hade bra känsla. Men vi fortsätter jobba, men så börjar vi se trötta ut, så då gällde det att försöka hålla matchen vid liv och gå för det sista 5, och vi gör också mål och är snubblande nära en kvittering också, målvakten gör någon otrolig räddning. Så vi var värda poäng och vi var nöjda med insatsen. Det var kanske någon utvisning för mycket och något misstag, men det blir det på den här nivån, annars hade man spelat i SHL. Men jag är väldigt nöjd med hur killarna krigade, det var tråkigt att vi inte fick med någon poäng, men jag är nöjd med prestationen och hur killarna agerar.

Det var en match där det var väldigt glest mellan målchanserna…

Ja så blir det när bra lag möts, det är stora och tunga lag med bra struktur, det är en väldigt hög nivå på serien. Då krävs det något extra för att skaka fram målchanser och komma in på mål, så det är en nivå upp och då gäller det att våga sticka in nosen där det gör ont. Och jag tycker att vi vågar, men det är en nivå till som innebär en anpassning som vi måste göra. Men det är lika för motståndarna också, dom hade svårt att skapa på oss med, så det är bra matcher med små saker som gör vem som avgår med poängen. Det har varit ett jäkla tempo i matcherna! Igår så var det någon som sa det att räkna hur många de har som är 24 eller äldre, vilket ungt lag dom har! (Vimmerby hade 12, Bois 6) så det är en brutal skillnad i rutin. VI är under utveckling och killarna står upp jättebra, även om vi inte får poängen är vi värda minst en.

Ja som du säger gör ni en extremt bra match defensivt!

Ja det tycker jag också, ju bättre nivå det är, ju färre målchanser blir det. Det är därför SHL-matcher kan slut 19-18 i skott och ha 3-4 bra målchanser bara. Men då gäller det att ta vara på dom som dyker upp, man måste ha några som nyper dit lägena när de väl dyker upp, för man får kanske bara en. Före jul kunde man få 4-5, nu är det bara någon, så det gäller vara mer påkopplad när lägena dyker upp och kanske inte vänta på ett bättre läge, att slå ett extra pass eller hålla i för att det kanske kan bli bättre, utan nu får man nypa när den dyker upp.

Är det några spelare du vill lyfta fram?

Jag säger som jag sa till tidningen, du kan välja någon av backarna,. Föra alla backar gör en bra match, de får hård press med forecheck och också hårt tryck mot kassen, så de gör det jättebra samtliga spelare, så jag är oerhört nöjd med backarna. Men alla spelare gör det riktigt bra. Det var som sagt någon utvisning för mycket och något misstag, men det kommer alltid att komma, men viljan att göra en bra insats är enorm, jag vill ge en stor eloge till hela laget för det.

Du pratar ofta om vikten av att följa gameplan, du tyckte dom gjorde det?

Ja man gör allt man kan för att göra det. Sedan möter man en motståndare som gör att man inte alltid kan göra exakt som man vill, men dom gör allt dom kan för att göra det vi satt upp. En del spelare kan ha svårt för att spela på olika sätt, och när man sätts under press så vet dom inte riktigt vilket sätt dom ska spela på. Det är när folk hittar på egna grejor som det blir svårt att vinna, men så har det inte varit i allettan, där har alla gjort sitt yttersta för att klara av det.

I onsdags mötte ni ett lag som spelade lite rock’n roll-hockey, igår försvarsstarka Vimmerby och imorgon blir det ytterligare en ny typ av motstånd då ni möter Visby som spelar oerhört fysiskt…

Ja jag kollade Skövde-Visby och de spelade som de gjort, tufft och fränt på gränsen, men också med fart och finess, så det är ett jäkla bra lag. Men som du säger lite mer fysik och smäller på mer. Så det är något nytt. Men jag är inte orolig, vi känner oss redo för att möta sådant, vi kan spela så också. Men mot Skövde visade dom att det också finns mycket hockey i dom, det ska bli en häftig utmaning!

Vad blir viktigt när man möter ett så fysiskt lag?

Att man är med på det, att det är ett lag som smäller på och fullföljer, att inte bli överraskad. Det gäller att vara snabb till puck och släppa den snabbt och hjälpa varandra så de inte hinner fram och få tryck. Att släppa puck på spelare i fart. Så det är en del, en annan är att också svara upp med samma mynt om det behövs. Nu är det tre tuffa fighter på bara några dagara och vi har åkt mycket skridskor så vi får se hur mycket krut som finns i benen. Vi får se under värmningen hur det ser ut, vi har dubbla gameplan beroende på hur det ser ut.

Testar ni dom på värmningen?

Ja vi testar av dom vilka värden de har i mjölksyra och så där för att se om det finns kräm i benen. Har de kräm så blir det en gameplan, har dom sega ben så får vi spela på ett annats ätt. Så vi har två olika sätt att spela, det ska inte ha någon betydelse vilket vi spelar på, vi är förberedda och ska kunna vinna på olika sätt.

Till sist: Hur ser det ut på skadefronten?

Frick närmar sig comeback, förhoppningsvis tränar han för fullt på måndag, så det känns bra. Collberg blir borta en längre tid och ”Dogge” är inte tillgänglig imorgon heller tyvärr. Sedan finns det spelare med småskavanker, så det kan falla bort någon, vi får se på värmningen imorgon och sätter ihop laget då.

 

Av Krister Holm