Wed 24 Feb Slut
Hockeylag VIS 2
Hockeylag VIM 7
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag MÖR 9
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag NYB 2
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRO 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag KAR 2
Hockeylag DAL 3
Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag KAR -

Blod, svett och tårar

Blod svett och tårar brukar man snacka om att det vill till för att nå framgång i ishockey. Igår visade en av matchens förgrundsfigurer, Simon Svensson, allt detta när han slet som ett djur och offrade sig hänsynslöst för att täcka skott och hindra det egna målet från påhälsning. Så har han också efter matchen tre klamrar i armen för att hålla ihop skinnet som sprack när han täckte det sista skottet i slutminuten (se bild).

Simon Svensson: 3-2-seger idag och en riktigt bra insats framför allt defensivt!

Ja det är som du säger att i allettan har vi spelat bra och framför allt så har vi börjat spela mer som ett lag tycker jag. Vi krigar för varje millimeter där ute och vi gör det tillsammans, jag tror det är därför vi haft mer framgång. Det känns bra!

Huddinge är väldigt vassa framåt, det vet vi sedan tidigare och de hade en enorm fart.

Ja och det visste vi sedan matchgenomgången att de hade bra fart och skulle driva på kasse hela tiden, och det gällde att vara med på returer och plocka bort klubbor på ingångar och så där. Men det tycker jag vi gör rätt bra idag.

Och som du täcker skott, jag tappade räkningen men åtminstone fyra täckta idag, varav flera var på riktigt tunga skott!

Jag försöker att bidra med det jag kan, och det är försvarsspelet och kunna vara jobbig mot motståndarna och ligga i skottlinjen och hjälpa laget till framgång.

När jag intervjuade Ronny Johansson inför dagens (läs gårdagens) match och frågade vem han ville lyfta fram efter derbyt och då lyfte han fram dig och idag gör du en ny bra match. Är det en formtopp vi ser?

Ja lite så, men jag får hjälp av alla medspelare, och jag tycker alla gör det bra och förtjänar att få en guldstjärna. Det är jättekul!

Du har fått en ny backpartner då Johan Frick är tillbaka igen efter en långvarig skada. Hur är han att spela med?

Han har rutin, han är väldigt bra på det han gör och han hjälper mig och kommunicerar på isen. Det känns väldigt tryggt att spela med honom. En väldigt fin kille både på och vid sidan av isen.

Med tre poäng idag så blandar ni er in i toppstriden på allvar. Hur tycker du inledningen på allettan varit?

Jag tycker det ser bra ut. Vi har börjat fokusera på dom viktiga sakerna på isen och vi håller ihop som lag. Det är sättet vi når framgång på, om vi spelar som ett lag.

Ny tuff match på onsdag då Troja Ljungby står för motståndet. Hur ska ni ta er an dom?

Vi får lyssna på vad tränarna säger, både vad gäller Trojas spel och vårt egna. Vi vet att går vi ut och spelar vårt spel kan vi vinna alla matcher. Så det gäller att hålla sig till det och vara redo när pucken släpps.

Av: Krister Holm

Arm-foto: Krister Holm

Förstasidesfoto: Anna Engström