Glada besked: Poängkungen Erik Olsson fortsätter!

Aldrig tidigare har Erik Olsson varit så bra som han är denna säsong. Det kan man både se när han är ute på isen och när man synar statistiken. Han inte bara leder den interna målligan och poängligan, han leder dessutom plus/minus-ligan i stor stil. Nu har han dock missat de tre senaste matcherna efter en hjärnskakning. Men inget ont som inte har något gott med sig. Tiden utan hockey har gjort klart för Erik att han verkligen saknar den, och idag skrev han på ett nytt kontrakt med Mariestad Bois, till stor glädje för alla Boissupportrar.

Erik Olsson, idag kan alla Boisare glädjas åt att du har ett nysignat kontrakt med Mariestad Bois!

Ja det stämmer!

Inför denna säsong var du en av dom som signade sist, nu är du en av dom som signade först. Hur kommer det sig?

Jag känner att jag har ett sug fortfarande som gör det enkelt att skriva på och fortsätta spela. Jag har mycket hockey kvar att spela känner jag, och jag vill spela hockey verkligen. Nu när jag varit borta ett tag så har jag märkt att jag saknat hockeyn och det vill jag inte göra.

Tittar man på alla statistik så är detta din bästa säsong i karriären: Du har gjort flest mål, flest poäng och din plus/minus är din överlägset bästa någonsin. Detta måste vara din bästa säsong?!

Ja jag håller med, det är svårt att säga annat när statistiken är så bra. Det är svårare att säga varför, utan det är mer att det började bra och sedan har det rullat på. Jag har haft några dippar under säsongen, men kortare än tidigare, det har bara flutit på.

Gör framgångarna att det också var ett enklare beslut att ta att skriva på för en säsong till?

Jag vet inte om det har med det att göra, utan det är mer att jag känner att jag saknar att inte vara i ishallen och ge allt på isen under match och träning. Det är något som saknas och det är något jag märkt nu under senaste veckan när jag inte varit där uppe i ishallen, att jag verkligen vill vara där.

Ja du har missat de tre senaste matcherna då du åkt på en hjärnskakning, kan du berätta vad som hände?

Det är i förlängningen mot Troja där jag får en tackling i ansiktet och jag har inte känt mig bra sedan dess, men nu är jag på g tillbaka,. Det börjar ge sig.

Det är en hjärntrappa man måste gå igenom där man successivt får öka ansträngningen tills man är helt bra. Är du igenom den nu?

Jag har lite träningar under veckan innan det är match på lördag, jag borde vara klar tills dess om det inte blir något bakslag. Sedan är det upp till tränarna att ta ut laget med, det är inget skrivet i sten att man är med bara för man är spelklar.

Hur har det varit att sitta vid sidan av och inte kunna påverka?

Man är ju sugen på att hjälpa till, så det är väldigt jobbigt att sitta bredvid och känna sig hjälplös. Det är det som är tråkigast med hockeyn, att när man är skadad så vill man snabbt tillbaka och kämpa på. Så det har varit tråkigt att inte få vara med, men samtidigt är det kul att se det på håll också.

Du har som sagt var missat tre matcher, hur har killarna skött sig tycker du?

Lite upp och ner. Stundtals väldigt bra, mycket positiva vibbar och det har också genererat viktiga poäng, så det är skönt.

Du måste få säga några ord enskilt om Visbymatchen också. Att spela så tight mellan matcherna och ändå orka vända och vinna i sista!

Det är verkligen heroiskt att spela så många betydelsefulla matcher också, speciellt som man dagen innan gått på en riktig nit mot Huddinge och förlorat väldigt orättvist efter att ha släppt in två snabba när man dominerat fullständigt. Det var samma mot Visby där man också fick två tunga mål emot sig snabbt, men de ryckte upp sig och verkligen krigade sig till segern. Ingen vek ner sig utan de krigade sig verkligen till tre poäng, det var verkligen uppoffringarna som gav utdelning igår. Det visar också vilken stark grupp vi har, där alla krigar för varandra, det var mäktigt att se faktiskt!

Om vi återvänder till dig lite kort: Vad har du utvecklat i ditt spel under denna säsong tycker du?

Bra fråga… Dels tror jag att jag växt av att jag fått väldigt mycket förtroende. Jag har spelat boxplay och då har jag lärt mig hur powerplay tänker och det har utvecklat mitt eget powerplay. Men jag tycker också att jag utvecklat egenskaper som speluppfattning och passningsspel.

Jag tycker också att du driver hårdare på kassen i år, du kommer i alla fall in oftare i egna avslutslägen…

Jag har alltid haft den spelstilen att driva på mål, men jag har kompletterat den i år med annat tycker jag, men det kanske kommer naturligt när man lärt sig läsa situationer bättre att man ser när lägena finns där på ett annat sätt.

Du har varit inne på det lite grann, att du fått mycket förtroende i år. Vad betyder det?

Allt givetvis, får man inget förtroende så är det svårt, men man måste också ta tillvara på förtroendet. Att göra mål i powerplay och inte släppa in något i boxplay. I slutänden hänger det på att förtjäna förtroendet, annars får någon annan chansen.

Var står laget i år?

När vi spelar bra så spelar vi riktigt bra, sedan är det lite svajigt kanske. Men det ska vi få bort nu när det närmar sig slutspel. Vi klarar av att stå upp mot topplagen, det har vi visat mot alla som är med i toppen, och vi känner i gruppen att när vi spelar på topp så slår vi alla lag. Det gäller bara att vi får kontinuitet i det och levererar det under hela matcher och flera matcher i rad.

Hur långt bär detta?

Det kan gå hur långt som helst. Vi har visat att vi kan slå alla lag. Vi vill gå så långt som möjligt och jag tror på oss och att vi kan gå långt nu när det tightar ihop sig.

Till sist, roligt att se dig en säsong till i Boiströjan, blir det en ännu bättre säsong nästa?

Man kan alltid hoppas!

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström