Det får dom äta upp

Erik Olsson, det blev en rätt bekväm resa detta till slut!

Bekväm och bekväm, vi gör det hårda jobbet i 60 minuter och vinner till slut rättvist. Vi ger dom inga gratischanser och tar istället vara på våra egna, så det var bra.

Vad är det för detaljer i spelet som ger framgången?

Vi följer vår gameplan till punkt och pricka tycker jag. Vi har en tydlig plan och alla följer den och det är ingen som faller utanför ramen. Vi gör det vi ska: vi blockar skott, vi gör jobbet i försvarszonen och tar tillvara på lägena när de dyker upp. Så det är en hel match vi gör väldigt bra helt enkelt.

Boden var väldigt tunga annars!

Jo men de hade storlek i laget och det är deras spelsätt kanske, men vi löser det bra. Vi kontrar på dom och visar att vi är skridskostarkare än vad dom är istället, så vi utnyttjar deras svaghet.

Tror att de hade rätt bra tryck på er främst andra halvan av andra perioden, men också inledningen av tredje, så kändes det ändå att ni hade rätt bra kontroll på dom. Hur upplevde du det på isen?

Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel och grundspelet där, och när det faller ut bra så blir det väldigt bra. Vi håller dom på utsidan och släpper inte in dom framför kassen. Sedan får Sandberg jobba lite också är klart, men han har bra sikt oftast. Sedan dyker vissa lägen upp givetvis, men då är han med bra som han brukar vara.

Och fem mål framåt också, du gör det första. Berätta om det!

Det är en halvkontring med en 3 mot 3, “Jidde” (Lucas Jidenius) försöker skjuta ett skott som blir en bra passning när den studsar ut från sargen bakom mål och jag försöker bara skyffla in den och den hittar in.

Det var ingen stor lucka du hittade!

Nej, men det kan vara lurigt för målvakterna, det var skönt att den gick in i mål.

Ni var där i huvudet när lägena dök upp idag!

Ja, jag tycker vi haft mycket lägen under säsongen som vi inte tagit tillvara på, men nu i slutspelet så är vi mer fokuserade när lägena dyker upp och det är det som krävs i ett slutspel då det ofta är jämna matcher.

Ni hade drygt 8% skotteffektivitet i allettan, nu har ni över 13% i slutspelet. Det bekräftar ju också den bilden att ni är effektivare trots att det borde vara tuffare…

Det kanske är att vi är rejälare när lägena dyker upp. Det är det som krävs för att göra mål, att du tar tillvara dom ordentligt, och det tycker jag vi visar att vi gör nu.

När kände du att detta tar vi?

När vi gör 5-1. De kommer ut och ligger på i inledningen av tredje, men vi löser det bra och kontrar in först 4-1 och sedan 5-1 och då kändes det klart. Visst har dom några lång anfall efter det, men det är ju inget farligt.

Boden kunde ha valt ett närmare lag, Östersund, eller ett lägre rankat lag, Visby. Ändå valde de er för att ni var ett lättare motstånd. Hur känns det nu att besegra dom?

Ja det får dom käka upp idag, åka på stryk med 5-1 i första rundan. Det får dom äta upp och stå för.

Tror du dom ångrar sig idag?

Absolut!

Detta var bara första ronden ska vi ha klart för oss. Nu ska ni upp till Boden där dom är obesegrade under hela säsongen, dom har tappat en enda poäng i Björkängshallen. Hur ska ni göra för att bli första lag att besegra Boden på deras hemmaplan?

Vi ska göra en likadan match som idag (läs igår). Det är det som krävs, vi måste spela på topp som vi gjort tre matcher nu, det gäller bara att fortsätta med det. Sedan är det klart att det är en tuff nöt att knäcka, det är ju också en lång resa, men vi åker dit med gott självförtroende och har en jäkla go känsla i laget. Vi ska ta tillvara på det vi gjorde idag och visa att vi kan spela så borta med.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström