Ny klubbchef i Mariestad BoIS

Idag presenterade Mariestad BoIS Hockey sin nya klubbchef och det är Peter Jonsson som kommer ta över klubbchefsrollen efter Jonny Odhner.

Ordförande Magnus Kling berättade att sittande klubbchef Jonny Odhner för en tid sedan signalerade att han hade för avsikt att avsluta sitt uppdrag. Peter kommer att vara heltidsanställd klubbchef/marknadschef.


Jonny Odhner, Magnus Kling, Peter Jonsson

Hemsidan tog några ord med Peter där han fick presentera sig själv och sina tankar kring anställningen som klubbchef/marknadschef.

Vem är Peter Jonsson?

Jag är 53 år, har två vuxna tjejer, sambo och bor ute i Jula, flyttade dit nyss. Mitt yrkesliv har bestått av handel ända sedan jag köpte min första butik när jag var 22 år. Jag jobbade med det ändå fram till förra året då det blev restaurang. Drivs av utveckling och när det händer saker. Gillar att umgås med människor.

Hur gick det till i rekryteringen av dig som klubbchef?

Jag blev tillfrågad av Calle Johansson när han hörde att jag skulle sluta på mitt jobb om han fick nämna mitt namn för styrelsen. Det lät jättespännande. På den vägen är det och sedan träffade jag styrelsen för intervju.

Vad jag har förstått så nappade du direkt på detta.

Ja verkligen! Det var nog lite därför jag sökte mig till restaurang också, för att få jobba i en sån verksamhet dit människor söker sig frivilligt. Det är likadant här, folk vill kolla på hockey eller spela hockey. Då är de engagerade, både folk som jobbar ideellt och publik. Det gjorde att det kändes fantastiskt trevligt, att få jobba med idrott. Jag har idrottat hela mitt liv även om det inte har varit hockey. Gillar föreningslivet och kan en del om det. För mig var det ingen tvekan överhuvudtaget när jag fick frågan om att bli klubbchef.

Har du någon relation till Mariestad BoIS sedan tidigare?

Jag har varit här som publik, känner många som har spelat i föreningen, varit intresserad och följt föreningen men inte gått på varenda match.

Om vi ser till din roll som marknadschef, i och med dina tidigare yrken så kan jag tänka mig att du har skapat ett rätt stort kontaktnät här i stan. Känner du att det är något du kan ta med dig in i din marknadsroll?

Ja absolut. Jag har skapat en hel del kontakter efter så många år, jag har hållt på i 30 år nu. Största delen har varit i Mariestad. Har många bra kontakter och känner många trevliga människor. Att hitta ett bra samarbete mellan företagen och Mariestad BoIS är viktigt och det är lättare när man känner människor.

Nu är det första dagen på jobbet för dig, eller ja första timmarna egentligen, så du har väl inte hunnit träffa så jättemycket folk i föreningen än men vad ser du mest fram emot?

Jag sa till Jonny, att när jag kom och parkerade en bit ner i backen här så tänkte jag att det var häftigt att få jobba i en ishockeyarena, att kunna vara med och bidra här. Att både få elitbiten från juniorer och uppåt men även hela ungdomsverksamheten med allt vad det innebär av gemenskap. Att få vara med och bidra i detta känns helt otroligt bra.

En skillnad mot i dina tidigare yrken är ju att en idrottsförening drivs väldigt mycket av ideella krafter. Ska det bli spännande?

Ja det är som jag sa tidigare, det är så många som brinner för detta. Människor som verkligen vill, de är inte här för att de måste. Det ska bli jättekul att träffa alla dessa människor.

Hur ser du fram emot jobbet?

Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften. Jag har förmånen att få jobba litegrann parallellt ett tag med Jonny och sätta mig in i det. Jag ska suga åt mig så mycket jag kan. Vill få en bra start på det hela och sen ska jag jobba mig in i det. Ingen ska tro att jag är en fullfjädrad klubbchef som kommer in här utan jag är ödmjuk inför det.

Då får jag hälsa dig välkommen till Mariestad BoIS och önska dig lycka till med jobbet!

Tack så hjärtligt!

Några ord från ordförande Magnus Kling om rekryteringen av Peter.

“Idag blev det officiellt att Peter Jonsson har klivit in som ny klubbchef/marknadschef. Syftet med den rollen är att skapa en heltidstjänst som tydligt och aktivt verkar för att driva föreningen framåt. Vi vet att Peter är en duktig ledare, han har entreprenörsandan i sig och ett brett kontaktnät. Vi är helt övertygade om att han kommer hjälpa oss att dra föreningen åt rätt håll. 

Filip Thörnqvist som tidigare har jobbat som marknadschef kliver åt sidan. Han har kombinerat den rollen ihop med studier och familjeliv. Vi vill tacka Filip för det arbete han har lagt ner! Det kommer finnas en gruppering runt Peter som jobbar med marknad men han kommer ha ansvaret och driva arbetet.”

Vad ser ni som förening för fördelar med att ha en kombinerad klubbchef och marknadschef?

“Jag tror att det är en styrka att kunna ha det i en och samma person. Det var inte lätt att hitta någon med den profilen då det var det vi eftersökte. Vi är otroligt nöjda med att Peter vill jobba hos oss”

Avslutningsvis, nu slutar snart Jonny Odhner. Vad vill du säga till honom nu när han blir pensionär på “riktigt”?

“Han har blivit ett med Mariestad BoIS Hockey och har gjort ett alldeles fantastiskt arbete. Man ser honom här nästan jämt  Ser vi tillbaks på de 7 år han har jobbat här så har han varit otroligt drivande och en viktig kugge för föreningen. Han har ett brett kontaktnät och har lätt att hantera människor. Han har tveklöst varit med och bidragit till mängder av utvecklande aktiviteter och inte minst det som nu pågår i hallen med ombyggnationen. Där har han varit en frontfigur.” 

“Från föreningens håll, som ordförande och från styrelsen så är det bara hatten av för ett fantastiskt arbete! Han kommer finnas kvar i periferin ett tag till och vara med under Tv-pucken vecka 44. Sedan är det dags för honom att ta sig ett välförtjänt pensionärsliv. Han ska se till att njuta av det livet!”  

En längre intervju med Jonny Odhner kommer under morgondagen.

/av Susanna Johansson