Albin Kedbrant ny center i Bois

Albin Kedbrant är ny center i Mariestad Bois. Senast kommer han från Visby där han kom tvåa i deras interna poängliga, men 22-åringen har också provat på spel i både SHL och allsvenskan.

Välkommen till Mariestad, Albin!

– Tack så mycket.

Presentera dig själv!

– Jag heter Albin Kedbrant och är uppväxt i Stockholm. Sedan har jag spelat i diverse olika klubbar runtom i Stockholm och även i Brynäs och är nu på väg in in i min andra hela säsong i ettan. Fjolåret körde jag med Visby och kände det gick bra. Men nu vill jag framåt och ta nästa steg, och då känns Mariestad helt rätt med sin målsättning. Vi vill samma sak.

Jag tänkte vi skulle gå igenom din karriär lite. Du fostrades i AIK innan du gick till Brynäs där du gick hockeygymnasiet. Hur var det?

– Det var väldigt inspirerande, Brynäs har alltid varit en stor klubb för mig. Jag är född i Gävle och hela släkten kommer därifrån. Så jag har Gävlerötter så Brynäs har haft en stor roll i hjärtat och målet är att ta sig tillbaka dit. Det var därför jag gick dit. Det var väldigt roliga fyra år, lärorikt och det gjorde mycket för mig som hockeyspelare.

Där fick du också göra åtta SHL-matcher med Brynäs, hur var det?

– Det var så klart jättekul, det är det man drömt om, så det var väldigt inspirerande att spela den typen av hockey. Nu har jag gjort några seniorår, och jag har märkt att det är inte mycket som skiljer, men det är roligt att ha spelat dom matcherna, man vet vad som krävs.

Tanken var att du sedan skulle spela allsvenskt med Almtuna, men det blev bara sju matcher innan du gick till Hudiksvall. Vad kan du berätta om den säsongen?

– Den var lite svängig. Jag började inte i Almtuna faktiskt, utan var över i USA, men jag kände redan innan jag ens startat säsongen att det var inget för mig, Så jag fick try out-kontrakt med Almtuna innan jag avslutade säsongen i Hudiksvall.

Inför förra säsongen gick du till Visby. Vad har du haft för roll där?

– Jag tycker jag haft en roll som tvåvägscenter där jag haft stort inflytande i både anfalls- och försvarsspel. Sedan tycker jag att jag bidragit med en teknisk spelstil, där jag dragit nytta av mitt spelsinne, finess och smartness. I Visby har jag också lärt mig en mer fysisk sida, så det har varit plus.

Du ser dig själv som en tvåvägscenter?

– Ja det skulle jag absolut säga.

Och nu så blir det Mariestad för din del, hur kommer detta sig?

– Jag har haft ett tvåårskontrakt med Visby egentligen, men valde att bryta det av familjeskäl. Men jag vill inte gå in på vad mer, men att bo på Gotland är lite svårt för mig just nu, trots att jag trivdes otroligt bra. Allt gott om Visby verkligen, men av geografisk skäl är Mariestad ett bättre alternativ.

Vad vet du om Mariestad?

– Att dom är bra på hockey, haha! Men annars är jag rätt ny, jag känner inte till så jättemycket, men det gör det bara mer spännande att komma dit och lära känna staden och laget.

Du känner säkert till Bois tränare Andreas Appelgren, vad kan han ge dig?

– Jag hoppas att han kan hjälpa mig ta nästa kliv och att vi tillsammans kan hjälpa laget att ta nästa kliv. Att ge och ta och lära av varandra och utvecklas.

Vad är målet med säsongen?

– Målet är att laget ska ta sig till allsvenskan, det tycker jag man ska sträva efter. För egen del är det att ta nästa kliv och bli så bra jag kan vara. Sedan tar det några år till innan jag är på topp, men målet är att sträva efter att bli så bra som möjligt.

Och du vill givetvis ha en tvåvägscenterroll i laget?!

– Ja det skulle vara bra, jag trivdes bra i den rollen. Om jag kan ta samma plats i detta laget är jag nöjd. Sedan ska man alltid sträva efter mer, men till en början så…

När kan vi se dig i ishallen?

– Jag har en flickvän i Örebro som studerar, så det kan bli så att jag pendlar. Jag har pendlat så förut utan problem. Men det är inte bestämt än.