Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag FOR 2
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag NSK 3
Hockeylag MAR 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag SUR 3
Hockeylag LIN 4
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag BOR 8
Hockeylag KUM 0
Wed 27 Oct Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag KÖP 6
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -
Sat 30 Oct 16:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SKÖ -

Joonas Alanne kommer tillbaka!

Han anslöt som en tilltänkt spetscenter i slutet av januari säsongen som gick och som han levererade! Trots ett brott på foten vilket gjorde att han inte kunde träna alls och spela match på sprutor, så levererade han åtta mål och ett snitt på en poäng per match i tuffast möjliga konkurrens, kvalserien. Nu står det klart att Joonas återvänder för en säsong till, tack vara supporterinsamlingen. Insamlingen är fortfarande inte i hamn, men sportchef Calle Johansson hyser gott hopp om att alla trogna Boissupportrar ska kunna hjälpa till att få in de pengar som fortfarande behövs.

Joonas Alanne: Välkommen tillbaka till Mariestad!

– Tack så mycket, det är roligt att få komma tillbaka!

Hur kommer det sig att du valde att komma tillbaka till Mariestad?

– Jag gillade verkligen att spela där säsongen som gick. Vi hade en bra stämning i truppen, killarna tog in mig jättebra verkligen. Det var proffsigt skött allting, en bra organisation och trevliga människor överallt. Så jag gillade verkligen att spela i Mariestad, vi var också nära att gå upp och jag hoppas att vi ska kunna lyckas nästa säsong istället.

Vad var dina bästa minnen från tiden i klubben?

– Alla vänner man fick är givetvis viktiga, och kvalserien var en väldigt rolig serie att spela i. Och så givetvis när fansen tog emot oss efter Bodenresan, det är ett riktigt fint minne.

Du skadade dig under slutet av säsongen, kan du berätta lite mer om det?

– Ja, jag fick ett skott på foten, så jag fick ett brott. Så efter Dalenmatchen så fick jag spela på sprutor. Det var lite svårt, men jag fick hitta ett sätt att spela matcherna på, så det var roligt att jag ändå kunde spela, jag är nöjd med det.

Sportchefen Calle Johansson och flera med honom tyckte du var en av de bästa spelarna vi sett i Boiströjan på flera år. Med tanke på skadan du hade är det en enorm bedrift!

– Det var roligt att höra! Jag försöker alltid göra mitt bästa oavsett om jag är skadad, jag vill alltid hjälpa laget. Jag hoppas att jag kan hjälpa ännu mer nästa säsong, slipper jag skadan så blir det lättare, så jag hoppas kunna vara ännu bättre nästa säsong. Foten känns bättre redan nu och ska vara helt bra till dess.

Vad tyckte du om din roll i Mariestad? Du har tidigare mest spelat ytter, nu fick du spela center…

– Jag har spelat både center och ytter tidigare, så det var inte helt nytt. Jag tycker det var bättre med centerrollen för mig, jag fick mer puck och kunde fördela puck till mina medspelare på ett bättre sätt, så jag gillade det och har gärna den rollen kommande säsong också.

Till sist: Vad har du för mål med kommande säsong?

– Jag hoppas att jag kan bidra ännu mer för egen del och för lagets del så hoppas jag att vi ska kunna ta ett steg till. Det är det jag vill göra, hjälpa laget att ta steget ett steg till och vinna kvalserien.

 

Bois tränare Andreas Appelgren om Joonas betydelse:

“Det skulle betyda jättemycket om vi fick in honom i laget. För trots att han spelade skadad under stora delar av tiden han var här, så var han en som drev laget i känsliga lägen. Han stod i en klass för sig, så han vore en dröm att få tillbaka. Det är såna spelare vi måste ha för att etablera oss i toppen och ta klivet upp i allsvenskan. Jag skulle vara oerhört glad om det gick att lösa. Han är också en av de mest professionella spelare jag coachat i min karriär, med den karaktären han visade upp och dessutom med med en sådan känsla för klubben som han visar nu när han väljer att komma tillbaka, det är inte ofta man träffar på såna spelare!”

 

Bois sportchef Calle Johansson om värvningen:

“Det känns helt fantastiskt att Joonas vill fortsätta sin karriär hos oss i Mariestad.
Joonas är en av de mest professionella och skickliga spelare som beträtt isen i Mariehus Arena. Om vi nu löser det ekonomiska får vi in en riktig klasspelare som står för rutin, spelsinne och målfarlighet.
Joonas spelade andra halvan av sin sejour här i fjol med bruten fot men gav ändå allt för Mariestad Bois, Den typen av karaktär gör att det känns extra skönt att just Joonas blir fansens spelare.
Om insamlingen går som vi tänkt den närmaste tiden så kommer Joonas ansluta till truppen i september månad”

 

Vill ni vara med och bidra till Joonas?

Swish: 123 3820792
Bankgiro: 5082-9936
Märk betalningen med Supporterspelaren

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström