Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag LIN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag KUM -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -

Olivia, Hanna och Judith inför TV-puckens slutspel

Tre tjejer från Mariestads BoIS Hockey kommer vara med och representera Västergötland i TV-pucken. Det är Olivia Pehrson center född 2006, Hanna Åkerberg vänsterforward född 2007 och Judith Andersson högerforward född 2008. Hemsidan har pratat lite med tjejerna för att höra deras tankar kring detta och för att lära känna dem lite bättre.

Detta är första gången dessa tre tjejer är med och spelar TV-pucken så det är nog stort för dem att dra på sig Västergötlands matchtröja. I år är det tjejer födda 2006-2008 som är med.

När jag frågar tjejerna hur det kändes när de blev uttagna att representera Västergötland var de alla överens om att det kändes bra och var jättekul. Även att det är väldigt kul att få spela slutspel på hemmaplan.

Laget var direktkvalificerat till slutspel eftersom Västergötland arrangerar slutspelet. De var ändå med och spelade kvalspelet i Tranås. Jag var nyfiken på hur det var och vad de lärde sig av att spela det.

De tyckte givetvis att det var kul. Olivia berättar att de alltid börjar matcherna på två femmor men ändå tyckte de att de fick okej med speltid. Hanna fyller i med att det gick lite upp och ner för laget. De förlorade 4 matcher och vann 2. Vad de lärde sig var de överens om, när de väl fick chansen att vara ute på isen så var det bara att ge allt man har.

Hanna säger att det ska bli skönt att spela TV-pucken här i stan och kul för då kan kompisarna också komma och kolla.

De säger att det kommer bli riktigt tufft med väldigt bra motståndare (de möter Ångermanland i kvartfinalen red.anm.). De berättar att de vet att Ångermanland har ett par stycken så kallade stjärnor. “Om vi bara kan ha koll på dem så kan det nog gå lite bättre”

Jag bad tjejerna att presentera varandra. Vad de anser att kompisen har för styrkor på isen och hur den är på sidan av isen.

Hanna och Judith fick börja med att berätta om Olivia: “Hon är riktigt snabb, skjuter bra, är väldigt stark och stabil. Vid sidan av isen är hon peppande, rolig, snäll och bjuder med alla.”

Olivia och Judith fortsätter med att berätta om Hanna: “Hon är den som skriker mest, väldigt peppande, snabb, har bra spelförståelse, bra passningsspel och är rätt så stark. Hon bjuder med alla, väldigt snäll och rolig.”

Hanna och Olivia får avslutningsvis berätta om Judith: “Riktigt bra skott, teknisk, snabb, stark, allt man ska vara på isen egentligen. Hon är rolig, snäll, peppande och hon bjuder också med alla. Hon är lite likadan som oss vid sidan av isen.”

Avslutningsvis önskade jag dem lycka till och överräckte en liten gåva från föreningen och berättade att föreningen är riktigt stolta över dem. Det blev tjejerna glada för.

av Susanna Johansson

Västergötland kommer att möta Ångermanland i kvartsfinalen fredag den 5/11 kl. 16.20 i Mariehus Arena.

Biljetter till TV-pucken finns att köpa HÄR