Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag LIN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag KUM -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag LIN -

Vi har inte nått upp i samma kapacitet

Bois gjorde en stark vändning mot Linden senast och kunde bärga en 3-2-seger trots ett tidigt 0-2-underläge. Imorgon är det dock dags för ny match mot Köping, och då vill det till att laget leverera under 60 minuter istället för 40 som senast.

Bois assisterande kapten Ronny “Rockstar” Johansson är det som idag får svara på inför matchen-frågorna.

Vi inleder som vanligt med förra matchen där ni mötte Linden och vände ett 0-2-underläge efter första perioden till en 3-2-seger. Vad har du att säga om matchen?

– Vi fick ingen bra start och bjöd på några lägen. Så vi tar inte med oss första perioden. Men sedan gör vi en jättebra andra och vänder där. Sedan hade vi kanske kunnat önska att vi kunnat trumma på lika bra i tredje, men det smyger kanske på en känsla av att man inte vill tappa ledningen, men vi redde ut det och det var 3 sköna poäng.

Vad gör ni i andra perioden som ni inte gjorde i första?

– Vi började matchen rätt bra, men får 0-1 emot oss och sedan 0-2 strax efter. Då blir det lite panik och man vill göra för mycket när man har pucken. Men vi ändrar lite i laget inför andra och får också ett tidigt mål och sedan får vi upp den där sköna farten med långa anfall. Sedan blir det ett långt brejk som gör att vi tappar lite, men så kommer vi igång igen på slutet av den andra och får också det sköna 3-2-målet. Sedan bjuder vi på lite chanser tidigt i tredje, vi släpper till lite för många såna, det vill vi inte bjuda på, man får inte förlora pucken i fel lägen, det är lite såna saker vi ska tvätta undan.

En sak som skiljde var att ni i andra spelade upp snabbare, snabbt ner till puck och vända…

– Vi har lite olika sätt att spela, och ett av direktiven vi gav inför andra var att vända spelet snabbt och det märktes att vi fick mer studs i det då. Sedan vill vi inte alltid spela så, men när vi ger direktiven så anammar killarna sättet vi vill att de ska spela på på ett bra sätt och det är skönt att se. Vi kan gå ifrån ursprungliga spelidén och förändra en matchbild och det var kul att sånt sitter. I första blev vi lite för långsamma och drog ner på farten så då fick det bli ett sådant direktiv, det gjorde dom bra. Bra att killarna förstått vad vi menar.

Jag vill gärna lyfta fram tre spelare efter matchen: Carl-Johan Gustavsson som gör sin första a-lagsmatch på ett riktigt imponerande sätt, Tobias Sandberg som gör sin första seriematch för säsongen och spelar en avgörande roll, samt Erik Olsson som gör två viktiga och framför allt snygga mål! Vad har du att säga om dessa?

– Sandberg kliver in i första seriematchen och gör en grymt viktig räddning i första perioden där han räddar med klubban bakom sig. Hade det blivit 0-3 där så hade det kunnat se annorlunda ut, och han gör en riktigt bra räddning i tredje med. Det är viktigt med två bra målvakter som vi har nu. Carl-Johan hoppar in och gör det jättebra, han har alla förutsättningar för att bli en bra spelare. Det var inte tanken från början att han skulle spela så mycket, men han tog chansen verkligen. Han hade ett härligt driv i åkningen och stod upp i närkamperna. Det har kommit upp ett gäng juniorer, och får man chansen så gäller det att sätta avtryck och det gjorde han verkligen. Han visade att han vill ha istid och det gjorde han jättebra, han klev in i närkamper och vann dom och ville ha puck hela tiden. Det var verkligen inte illa med tanke på att han bara gjort en enda träning med laget, han visade verkligen pondus. Erik Olsson är samma där. Han har fått en härlig start med 4 mål på 3 matcher, och trycker verkligen in puckarna nu. Han har hoppat mellan två powerplayliner och dessutom i två olika roller, men han gör båda rollerna bra, och har bra tryck i skottet. Dessutom en grym utväxling i åkningen och som sagt ett ruggigt tryck i skottet. Han jobbar också stenhårt i backcheckingen varje gång, så han är väl värd framgången.

Nu står ni lite inför ett dilemma med två riktigt bra målvakter. Hur ska ni nu matcha dom, vad är planen?

– Det är inget vi pratat om, och jag tror inte på att ha någon långsiktig plan. Det kan komma skador eller att någon verkligen visar att han ska ha förstaspaden,, men visst är det riktigt skönt med två bra målvakter. Det är ett angenämt problem, det är skönt med två bra målvakter som båda kan vinna matcher åt en. Jag tror det kommer att ge sig hur vi ska matcha dom, så länge båda spelar bra så vill man givetvis ha igång båda målvakterna. Det är tätt matchande med 4 matcher på 8 dagar stundtals, så det är inga problem, snarare en förmån.

Imorgon väntar Köping på bortaplan, ett lag ni brukar ha problem med!

– Jag har varit med många år i Köping och för två år sedan vann vi klart, men det var enda gången vi tagit tre poäng där. Alla lag är tuffa, speciellt nu när vi är uttalade favoriter, då är vi laget att slå för alla andra. Då gäller det att kriga lika hårt, minst, som motståndarna. Det skiljer så lite mellan lagen så är man inte där så vinner man inte matcherna. Det gäller att vara förberedd på ett krig och vinna alla små slag, tekningar eller vad det är. Men gör vi vårt jobb pcj det vi ska då vinner vi, den kapaciteten har vi. Sedan har jag dålig koll på Köping, men det går vi in mer påp med killarna imorgon. Det är alltid tuffa matcher, särskilt på bortaplan.

Har ni verkligen kommit upp i kapaciteten under seriespelet som ni visade under träningsmatcherna?

– Lindlöven borta var riktigt stabil, men de andra två har vi inte nått upp i kapacitet i 60 minuter, utan bara i korta perioder. Så det får vi jobba för, säsongen är lång. Dessutom är de två matcherna som vi inte riktigt nått upp i kapacitet i hemmamatcher, det kan vara en förklaring. Vi har många i laget som inte spelat inför så mycket publik så det kan bli en anspänning, det finns helt klart mer att ta av. Men det är ändå viktigt att plocka poäng i alla matcher, så får vi jobba mot att få det att klicka lika bra som i vissa av träningsmatcherna. Samtidigt är det en skön känsla att vi vet vi har den höga kapaciteten som vi visade under dom matcherna, det var nästan så man inte förstod hur vi kunde spela så bra. Men ge oss tid så blir vi vana med publiken och kan sänka anspänningsnivån. Dessutom är vi favorittippade, vi är klara favoriter framför allt i västra ettan, och det är också en parameter, det kan tynga en. Men nu har vi spelat några matcher och hoppas kunna släppa det.

Till sist: Hur är skadeläget?

– Det är som senast: Norberg och ”Malma” är inte aktuella, men i övrigt är alla tillgängliga.

Av Krister Holm