Förlust mot Borlänge

Idag blir det ett annorlunda matchreferat då dels undertecknad firat födelsedag vilket gjorde att mitt tittande blev sporadiskt, dels uteblev sändningen från den tredje perioden. Därför blir det istället en intervju med Boistränaren Andreas Appelgren som får sammanfatta förlusten med 4-1 mot Borlänge med sina egna ord.

– Vi kommer in i matchen på ett taskigt sätt med två snabba utvisningar inom en minut. Vi vill kliva in och ta tag i spelet direkt och vara dom som för matchen och få den dit vi vill. Får man då två utvisningar direkt så hamnar man inte där riktigt. Men vi klarar av utvisningarna bra, det var bra gjort av boxplaykillarna, men det ger dom momentum och initiativet i matchen. Sedan är det svårt att komma igång, de offensiva spelarna blir sittande och det tar tid innan de kommer igång igen, så vi hade svårt att komma igång. Vi blir passiva. Men vi gör ändå mål och får en biljett in i matchen. Sedan i femtonde minuten får vi press mot oss som vi reder ut och sedan kommer en grej som vi måste bli bättre med, att nöja oss med 1-0 och tänka att det är bra med 1-0 efter en förstaperiod. Men vi jagar tvåan så vi släpper till en tre mot tvåa och sedan blir det 1-1. Det var verkligen ett psykologiskt mål, ett inbjudningskort med fribiljett till Borlänge in i matchen. Sedan i andra är dom bättre på precis allt. Vi får en fem mot trea som vi inte klarar göra något på. De är bättre på alla positioner och deras bästa spelare är bättre än våra. Det går inte snacka bort, där är dom bättre och bäddar upp för att vinna matchen. Sedan spelar vi riktigt bra i tredje perioden, det är något vi kan ta med oss, vi skapar lägen och skjuter i ribban bland annat, men får inget mål. Men där fanns det hopp och dtn får vi ta med oss. Men sett över hela matchen vinner Borlänge vinner rättvist, dom var bättre än oss idag.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Egentligen inte, jag tycker att samtliga kan bättre i de första två perioderna, sedan i tredje gör vi det bra allihopa, men det räcker inte spela hockey i en period.

Tobias Sandberg petades till förmån för Isac Ohlsson idag, trots att Tobias spelat riktigt bra. Hur kommer detta sig?

– Isac var otroligt bra när vi vann här i en träningsmatch för någon månad sedan, medan Sandberg stått tre matcher på en vecka efter en lång skadeperiod, så det fanns flera anledningar till att vi gjorde så, men det var inte målvaktsspelet vi föll på.

Vad behöver upp till onsdag?

– Det är mycket, det syns ganska tydligt att vi är i en rollsökningsfas i laget just nu. Vi har inte fått ihop rollfördelningen, en identitet. Man kanske inte är nöjd med den rollen man har och vill ha en annan roll. Det kommer nog vara så, det är starka individer som vill mycket, det får vi jobba med. Det sätter sig snabbt vissa år och tar längre tid andra, där har vi lite att jobba på.Sedan behöver vi kunna spela bra i 60 minuter, det har vi sökt efter några matcher nu,. Det får vi jobba på.

Av det jag såg var det riktigt bra motstånd också!

– Ja det var stor skillnad mot träningsmatchen, deras bästa spelare var riktigt bra, det fäller avgörandet idag. Speciellt deras förstakedja var riktigt bra.

Nu väntar derby på onsdag, hur steppar ni upp tills dess?

– Det är klart att när vi sitter här nu så känns det inte så aktuellt, först måste vi reda ut denna insatsen och sedan blir det två träningar innan jag blickar framåt mot det.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström