Information kring vaccinationsbevis

Nu närmar det sig Allettanspel och från den 1 december kommer det krävas vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige med mer än 100 st i publiken.
Vi i Mariestad BoIS Hockey kommer att använda oss av denna möjlighet som vaccinationsbevis ger oss dvs inte behöva ha några direkta publikbegränsningar. Gäller alla som är 18 år och äldre (barn och unga upp till 17 år är undantagna och behöver inte visa vaccinationsbevis). Alternativet hade varit att säkerställa tydligt uppmätta avstånd mellan varje åskådare vilket starkt hade begränsat hur mycket publik vi kan ha vid våra A-lagsmatcher. Vi bedömer att vaccinationsbevis är det som är säkrast för alla besökare och logistiskt bäst för oss som förening.
Vi delger er denna information nu så ni hinner ordna ett vaccinationsbevis lagom till Allettan startar den 5/12. Vi återkommer med om vi börjar med hemma eller bortamatch.
– Du som är dubbelvaccinerad och har e-legitimation hämtar enkelt ditt covidbevis på: covidbevis.se
– För dig som inte har e-legitimation eller på annat sätt inte kan ladda ned ett vaccinationsbevis: Då får du skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten. Blanketten hittar du på: ehalsomyndigheten.se
För att vaccinationsbeviset ska var giltigt är det två tagna vaccindoser som gäller.
Hur vi logistisk kommer genomföra denna kontroll återkommer vi med mer information kring i god tid innan hemmapremiären. Det som kommer gälla är att vaccinationsbevis och legitimation kommer behöva visas fram vid ankomst till ishallen.
JUNIORER: Vid våra juniormatcher kommer det gälla avstånd mellan åskådare, max 8 st i ett sällskap, minst en meter avstånd åt alla håll till nästa sällskap. Sittade publik är det som gäller och maxantal i vår hall blir 300 personer