Stark Boisinsats trots förlust

Bois gjorde en riktigt bra bortamatch mot serietvåan Karlskrona, men föll ändå med 3-2 (0-1,0-0,3-1) efter ett mycket omdiskuterad situation i slutet av den tredje perioden. Bois gör då 2-3, men domaren väljer att i efterhand visa ut en Boisspelare efter ett mycket tveksamt domslut.

Bois inledde den första perioden riktigt bra, och hade med en gång några långa anfall mot Karlskrona och man skapade också ett par riktigt bra lägen. Framför allt förstakedjan med Joonas Alanne, Philip Norberg och Oliver Kandergård fick bra tryck och snurrade bra i anfallszon med ett par riktigt heta chanser innan man i minut 9 också såg till att Bois tog ledningen. Bois hade ett långt anfall som KHK såg ut att bryta, men de hann inte få ordning på pucken innan Norberg kunde stöta fram pucken till Joonas Alanne som kunde skjuta in pucken i ett mer eller mindre öppet mål. Bois förde spelet fint fram till första periodens powerbreak, men efter det kunde Karlskrona lyfta upp spelet något och i alla fall ha några anfall, dock utan att skapa något riktigt hett.

Den andra perioden påminner inledningsvis om det första. För det är Bois som för spelet, har de längre anfallen och skapar chanser, även om de inte var lika klara som i den första. Men precis som i första perioden kan Karlskrona lyfta upp spelet efter powerbreaket, och de får också ett par halvchanser, men Sandberg kan avvärja. De sista tre minuterna av period två så parkerade Bois i Karlskronas anfallszon. Det var förstakedjan som startade med ett långt tryck med flera fina avslutslägen, och sedan kunde både andrakedjan och tredjekedjan fortsätta anfallet. Där räddade Karlskronas målvakt Mika Järvinen kvar KHK i matchen, för det var bra raka ben på Karlskronaspelaren när gonggongen för den andra perioden gick.

Bois inledde också den tredje perioden bra, och här kom också matchens första utvisning, och det var Bois som fick chansen att spela powerplay. Då tog det bara 11 sekunder så hade Bois utökat. Oliver Kandergård hittar då Erik Olsson högt i slottet och han direktskjuter in pucken till 0-2. KHK försöker öka trycket och satsar mer framåt, men Bois står emot bra. Det blir lite mer böljande spel, till skillnad mot de första två perioderna då Bois stängde ner mittzonen väldigt bra. Efter att Bois haft lite svårt att få ut pucken får Karlskronas Jesper Hultberg chansen att skjuta en handledare från några meter innanför blå. Den hittar in i krysset bakom Sandberg och det är reducerat, 1-2. Det böljande spelet fortsätter, men så åker Bois Simon Eriksson på två minuters utvisning. Då tar det bara 16 sekunder innan också kvitteringen sitter. Jacob Grönhagen bakom mål hittar klubban perfekt på Mikael Roslund mitt framför, som direktskjuter in 2-2. Bois skulle dock göra 2-3 två minuter senare. Eller det trodde alla i alla fall. Men en linjedomare pratar med domare Jim Bergkvist och ser till att målet tas bort och att det istället döms 5 minuters utvisning för highsticking på Bois Albin Kedbrant efter denna situation.

Som ni kan se så är klubban bakåt och inte alls i närheten av något ansikte. Med andra ord ett väldigt olyckligt domslut för Bois som inte bara mister sitt ledningsmål, utan också får spela sista fem minuterna av matchen med en man mindre. Det utnyttjar KHK snabbt, det tar bara 47 sekunder så kommer 3-2 och efter det så kan Karlskrona spela av matchen med en man mer.

Trots förlusten så gjorde Bois en riktigt bra match. Man spelade tight i mittzonen och i egen zon och hade fina urspel, Karlskrona hade svårt att checka fast Bois. Hela laget spelade fin hockey, men allra vassast var förstakedjan samt Tobias Aronsson, som dominerade isen så fort han var inne.

Bois får chans till snabb revansch, redan på söndag möts lagen igen, då i Mariehus arena. Det lär bli hett!