Tung förlängning!

Det blir också en femte säsong i Boiströjan för Bois assisterande lagkapten Jesper Lindén. Den otroligt skicklige tvåvägsspelaren, som både är en pålitlig målskytt framåt som en uppoffrande slitvarg bakåt, har varit en viktig pjäs under alla säsonger i Boisdressen och därför är det en viktig pjäs som Calle Johansson nu signat.

I Jesper får vi behålla i mina ögon en av ettans bästa forwards, Jesper är stark, målfarlig, har ett stort hjärta för klubben och är en ledare! Vi är överens om att ta steg tillsammans!” är Calles egna ord om 24-åringen.

Jesper Lindén: Du börjar bli en inventarie i Bois nu!

– Ja det börjar bli ett gäng år nu, hahaha!

Hur kommer det sig att du stannar säsong efter säsong?

– Jag trivs jättebra i klubben, det är en fin klubb med härliga lagkamrater man skaffat bra band med. Jag trivs i staden och det finns ingen anledning att flytta egentligen.

Du är en riktigt tvåvägsspelare vilket syns i bland annat +/–statistiken där du är bäst av alla Boisare. Vad säger du om din säsong?

– Den gick lite upp och ner, men det var bättre i allettan södra. Det finns att utveckla, men det blev bättre och bättre.

Vi har varit inne på detta flera säsonger nu, du verkar trivas bättre när det blir tuffare matcher, du både gör fler poäng och har bättre +/- mot tuffare motstånd!

– Man ska vara bra i alla matcher, det finns inga ursäkter att göra en sämre höstserie. Men tuffare matcher gäller lite mer och det är roligt att vara bra i dom matcherna. Det är roligare att spela tuffa matcher, man vill inte att det ska påverka att man möter enklare motstånd, men det är psykologiskt som man inte rår över riktigt, det blir mer naturligt att man taggar mer när mer står på spel. Men egentligen finns det inga ursäkter att prestera också mot inte så tufft motstånd.

Du går nu in på din femte säsong i Bois, känner du att du tagit kliv under dina år i klubben?

– Absolut, men jag vet inte om jag gör något annorlunda, +/- är lite svårt att läsa av, men visst ser det bra ut, men det kommer väl en del erfarenhet och man försöker göra så mycket mål framåt som möjligt och släppa in så lite som möjligt, så då visar sig väl det i statistiken, men jag är inte själv på isen heller, jag spelar med bra spelare.

Vad känner du att du utvecklat?

– Jag har varit här i fyra år och utvecklat allt egentligen., Det handlar om att åka rätt i situationer, hamna rätt och läsa av spelet. Sedan är det klart det är individuella detaljer med, men det som kommer med åren är mer att veta VAD man ska göra och NÄR man ska göra det, sedan kan det bli fel ibland ändå, men man blir lite mer konsekvent.

Vad är bästa minnet från säsongen?

– En svår fråga, det var ett snöpligt slut, men det fanns ändå olika höjdpunkter under säsongen. Vi vann ju grundserien och gjorde flera enskilt bra matcher, som mot Nybro borta, det var var roligt när Isak får storspela och vi vinner, det var väldigt roligt.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– Svårt att uttrycka, men förhoppningen är att vi ska få ett slagkraftigt lag som ska spela länge på säsongen, precis som varje säsong. Sedan är det svårt att ta klivet, det är bara ett av 40 lag som tar klivet så det är inte helt lätt. Sedan får vi snacka ihop oss om mål, men vi vill göra en bra säsong.

Du har säkert haft en del snack med Calle inför kontraktsskrivningen. Vad vill han se av dig och av laget?

– För mig är det att jag ska ya en ledande roll, att vara en ledande spelare och göra allt jag kan med mina kvaliteter för att höja laget. För lagets det är det att ta klivet upp, visst är det svårt, men det är ju ändå målet. Det bidrar också till att man vill vara här, man vill gå långt med en härlig känsla i laget och med ett starkt uttalat mål.

Till sist: Har du någon hälsning till fansen?

– Jag uppskattar fansen otroligt mycket, varje match man varit här har vi fått ett härligt stöd. Jag vill hälsa att vi är enormt revanschsugna att att jag hoppas att ni fortsätter stötta oss så går vi hela vägen tillsammans!

Jesper på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/270159/jesper-linden

Av Krister Holm