Defensivstarke Herman fortsätter i Bois

Mariestad Bois i samarbete med ICA Kvantum Oxen presenterar förlängningen med egenfostrade Herman Lundin. Den defensivstarke centern hade en viktig roll i Bois framgångsrika boxplay under säsongen och går nu in på sin tredje säsong i a-laget.

Klar för ett år till!

– Ja det är otroligt roligt, det är något man jobbat för och jag ville verkligen fortsätta i Bois, så det roligt att det blev så.

Du har haft en defensiv centerroll som center i fjärdekedjan, är du nöjd med din roll och din istid?

– Det är jag, det blev blev betydligt mer istid denna säsongen och jag känner att jag tog rollen och trivdes den, det är en rolig hockey att spela.

Du blev lite av en boxplayspecialist!

– Ja det funkade bra med Lukas Larsson, Johan Frick och Simon Svensson, det blev hyfsad statistik.

Som du var inne på så fick du betydligt mer istid denna säsong jämfört med den innan. Varför tror du att du fick mer istid?

– Jag fick chansen och tog den också, det tar ett tag att slå sig in i en a-trupp och det krävdes kanske ett år med utbildning innan det var dags på riktigt.

Vad var höjdpunkten för din del under säsongen?

– Jag måste ändå säga när det är fullsatt på derbyt, då är det som roligast att spela. Framför allt är det inramningen som gör det, hockeyn spelas fullhjärtat och det tummas inte på något, alla spelar för klubben, då är det extra roligt.

Lagbygget har börjat fyllas på också, hur tycker du att det ser ut?

– Det ser intressant ut, kul att många valt att fortsätta, då kan vi ha en stark grupp från start. Sedan ska det bli roligt att se de nya med, det ska bli intressant.

Vad ser du för målsättning för laget och för egen del?

– För laget är det att gå längre än förra säsongen, vi vill inte bli utslagna i kvarten utan gå till kvalserien och utmana där, så är det bara. För egen del är det att ta min roll som tredje/fjärdecenter och spela boxplay, men det kan komma in andra så det gäller att vara noggrann från start. Sedan gör jag gärna lite fler poäng än förra året.

Ja det tog tid innan första poängen kom, men det kom till slut!

– Det låg i luften länge, synd att det inte kom tidigare. Sedan handlar det inte om vem som gör mål utan att laget vinner, det är det som är det viktigaste.

Hur ser det ut med sommarträningen?

– Vi drar igång här nu, vi fick ett utskick och drar nog igång nästa vecka, det ska bli skönt att träffa de andra igen!

 

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
“Herman gjorde en kanonstark första säsong som ordinarie i A-laget. Han växte ju längre säsongen gick och blev en enormt viktig kugge i vårt fina boxplay. Herman är ung och ska bli grymt kul att följa nästa säsong”

Herman på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/387713/herman-lundin

Av Krister Holm