Aronsson stannar!

Mariestad BoIS Hockey i samarbete med ICA Kvantum Oxen presenterar att den spetsbacken Tobias Arossnon förlänger. 23-åringen går därmed in på sin fjärde säsong i Boiströjan, och han har under sina säsonger visat att han är en riktig klassback på nivån. Från att från början mest ha varit en offensivt giftig kugge, med sin speluppfattning, fina skridskoåkning och teknik, så har han utvecklat också sitt defensiva spel och numer är han en viktig kugge såväl i Bois offensiv som defensiv.  

Tobias Aronsson: Klar för en fjärde Boissäsong, hur känns det?

– Det känns bra det gör det, det ska bli otroligt roligt.

Jag har förstått att du haft en hel del anbud att ta ställning till, stämmer det?

– Det var inget som lockade i alla fall.

Hur kommer det sig att du valde att fortsätta i Bois?

– Först och främst har jag trivts fantastiskt bra ända sedan jag kom, och efter att ha pratat med Calle så kändes det rätt att stanna ett år till.

Hur tycker du att du utvecklats under dina säsonger i Bois?

– Jag tycker att det största är spelet utan puck, det behärskar jag bättre nu. Jag hade ett mer offensivt tänk tidigare.

Vad tror du om lagbygget inför kommande säsong?

– Jag tycker det ser intressant ut, sedan vet jag att Calle jobbar på spännande namn just nu så jag tror vi kommer få ett slagkraftigt lag till säsongsstarten.

Vad behöver förstärkas för att vi ska gå längre?

– Det handlade om att få få ihop det i slutet, det fick vi inte ifjol, annars så vet jag inte, det finns det andra som har bättre koll på än vad jag har.

Du går nu in på din fjärde säsong här, hade du trott att du skulle vara kvar här så länge när du skrev på ditt första kontrakt med Bois?

– Nej det trodde jag inte, nu blir det mitt fjärde år som sagt, men jag trivs så bra med spelarna, staden och alla runtomkring så det gör att man gärna stannar, annars hade jag inte varit kvar än.

Till sist: Vad har du för mål med den kommande säsongen för egen del?

– Självklart vill jag ta steg i min utveckling, det är de personliga målen. Klubben strävar uppåt så vi är inne på samma spår, så Bois är en bra klubb att stanna i.

 

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
“Enligt mig är Tobias en av de absolut bästa backarna i Hockeyettan, och har varit en viktig del att få med i lagbygget. Tobias är stor i alla delar av banan, men framför allt besitter han offensiva kunskaper som är ovärderliga för oss.”

Tobias på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/291547/tobias-aronsson

Foto: Anna Engström

Av Krister Holm