Kapten Frick fortsätter styra skutan

Det har tagit längre tid än vanligt, men nu kan Mariestad Bois i samarbete med ICA Oxen Kvantum äntligen presentera en väldigt viktig del i lagbygget säsongen 22/23. Det är nämligen kaptenen Johan Frick som valt att göra också ett andra decennium med moderklubben.  

Redan tio säsonger i Boiströjan och nu står det klart att det blir också ett elfte!

– Ja det stämmer, det blir några matcher till. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma, det ska bli jätteroligt.

Jag har dessutom hört att du blivit pappa precis, så jag får gratulera till det!

– Tack, det stämmer jättebra! Det är därför det dragit ut på det med hockeydelen, jag ville se att allt funkar och flyter på först. Och allting står bra till så då fanns det inget att tveka på.

Hur känns det att vara pappa?

– Jag har gått i bebisbubblan och njutit bara, visst är det jätteroligt, det ger energi till livet, en boost till.

Hinner man med familj, jobb och hockey?

– Ja jag har en väldigt bra sambo och stöttning runtomkring, så tiden ska finnas, absolut.

Att vara pappa är väl lite av vad du är i omklädningsrummet med kanske, hur känns det att vara äldst i laget?

– Jag vet inte, jag känner mig fortfarande ung. Men självklart är det roligt att få ha varit med så här länge, nu är man en spelare som de andra spelarna ska kunna luta sig emot och man får ta ett större ansvar.

Du kommer att passera 400 matcher i Boiströjan under säsongen dessutom, hur känns det att nå den milstolpen?

– Det är smickrande att få ha spelat så många matcher i moderföreningen, det är något man siktat på att få göra sedan man började springa i ishallen som liten knatte.

Varför blev det hockey för din del?

– Det var morfar som lurade ut mig och sedan föll det sig naturligt. Det var den roligaste sporten jag höll på med, jag spelade också fotboll och innebandy. Sedan fick jag spela med 94:orna tidigt och sedan har det flutit på, så det blev så naturligt.

Vad betyder att få vara kapten?

– Det är en stor grej att få bära kaptensbindeln i ens moderklubb, det är ett tecken på att man gör något bra. Sedan hockeymässigt ska det inte betyda något, jag är samma person med samma driv, men ärofyllt är det givetvis.

Vad är din personliga höjdpunkt från säsongen?

– En bra fråga… Man försöker titta framåt hela tiden som hockeyspelare. Det är ingen match som jag vill lyfta fram direkt. Men alla tillfällen man får umgås med grabbarna i laget, som när man gör en lång roadtrip tillsammans, det är roligt att få tillbringa tid tillsammans i laget.

Om du då istället väljer en höjdpunkt under de 10 åren?

– Bodenmatchen i playoff 3 där de är stora favoriter men vi slår dom med 2-0 i matcher och går till kvalserien. Synd bara att det inte kunde spelas inför publik, på grund av covid, så det inte blev inramningen.

Blir det 10 år till eller hur lång tid ser du framför dig?

– Nu tar jag säsong för säsong, men så länge kroppen håller och Calle vill ha mig och det löser sig med familjen så ser jag ingen ände. Drivet finns och jag tycker det är roligt, så får vi se hur länge det blir.

Bois sportchef Calle Johansson om Johan:
“En väldigt viktig signatur för vårt lagbygge är på plats. Johan är en av våra härförare och gestalter i försvaret, han har enormt med rutin och är en ledare både på och utanför isen. Johan strävar fortfarande att bli ännu bättre och ska bli spännande att följa säsongen som kommer”

Av Krister Holm

Foto Anna Engström