Skövdes poängkung till Bois

Mariestad Bois kan i samarbete med ICA Oxen Kvantum presentera en riktig bomb: Skövdes poängkung Anton Blomberg kommer spela för Mariestad Bois kommande säsong! Den 26-årige rightaren är en stark poänggörare och noterades för 15 mål och 21 assists säsongen som gick på sina 34 matcher i Skövdetröjan. Anton har även hunnit med en SHL-säsong och flera allsvenska säsonger. Han är en skridskostark forward utrustad med ett ruggigt direktskott, något vi hoppas få se prov på många gånger under säsongen som kommer. 

Välkommen till Mariestad Bois Anton!

– Ja tack så jättemycket!

Varför blev det Mariestad?

– Dom är alltid i toppen och har ett bra lag och karaktär på laget. De går alltid vidare och får spela de viktiga matcherna. Det känns som en proffsig klubb, även om man haft några tuffa bataljer mot dom, så det ska bli kul att vara på andra sidan med nu.

Du tar det förbjudna steget mellan Skövde och Mariestad, är det för att du vill spela i Skaraborgs bästa lag?!

– Dom säger ju det i alla fall, och så är det väl. Man vill ju vara i det vinnande laget, så det ska bli jättekul.

Vad ser du som dina styrkor på isen?

– Det är min snabbhet och skott, sedan tacklar jag mycket och försöker vara med och bidra med poäng och mål, att göra så mycket mål jag kan.

Du har haft klippkort mellan ettan och allsvenskan de senaste åren. Är du för bra för ettan men för dålig för allsvenskan?

– Allsvenskan är inte så glamorös att spela i tycker jag, man får olika roller hela tiden. I Södertälje till exempel spelade jag mest powerplay, då är det svårt. Jag är kanske någonstans emellan.

Du har haft en del klubbyten de senaste säsongerna, hur ser du på det?

– När man varit i allsvenskan så pratas det om att man ska få chansen, men jag känner att jag aldrig riktigt fått den, även om det naturligtvis handlar om att ta den också. För två år sedan hade jag fyra lag, det var lite hoppigt, men det har varit roligt också, och man har lärt sig mycket.

Hur tror du att du kommer passa in i Bois spel?

– Jag tror det passar mig ganska bra, de spelar hårt och fysiskt, det gillar jag. Mycket fart och fläkt och bra hockey, det passar mig tror jag.

Du har ju spelat ett antal derbyn, vad tycker du kännetecknat dom?

– Att det blir ett helt annat spel. Det blir mycket fula smällar, som domaren inte ser, fart och fläkt och bra tryck på matcherna. Publiken sitter väldigt nära och det är väldigt engagerat både från läktare och bås, det är väldigt bra liv runt matcher och det är dom roligaste matcherna att spela.

Vad hoppas du få ut av säsongen som kommer?

– Det är just att ta laget så långt det går, att gå till kvalserien. Ta varje steg och kliva upp. Jag vet att det är en lång resa, men jag siktar dit.

Känner du någon i laget?

– Jag känner Collberg, jag spelade med honom i HV. Erik Olsson spelade jag med i Hästen, men han har väl inte skrivit på ännu. Sandberg kände jag med. Men jag har mött dom flesta så jag har koll på dom.

Det är tredje gången du kommer till Skaraborg, har du någon anknytning hit?

– Ja jag har tjej här som tar examen nu, så det var lite därför jag kom till Skövde förra säsongen, och jag gillar Skövde som stad, den är lagom. Så det blir perfekt att få spela här.

Varför blev det inte Skövde?

– Jag vet inte, det har inte varit någon kontakt, jag kände att jag ville testa något nytt. Jag vill spela längre än allettan, även om det var en rolig säsong senast så tar det slut för fort.

Då avslutar jag med att säga att jag se fram emot att se ditt direktskott i powerplay tala i vinter!

– Ja tack, det ser jag också fram emot!

Bois sportchef Calle Johansson om värvningen:

”I Anton får vi en sniper av rang, en riktig målskytt. Anton har levererat både på Allsvensk och Hockeyettannivå. Anton är en superhärlig kille och en entertainer som jag är övertygad om kommer bli älskad av Mariestads publiken. Anton vill verkligen spela hos oss och jag är säker på att vi har en miljö som båda parter gynnas av.”

Anton på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/44079/anton-blomberg

Av Krister Holm

Foto: Leif Hellerin, Skövde IK