Isgren fortsätter

Vikten av trotjänare i en trupp ska inte underskattas, och Bois har en riktig sådan på bänken. Peter Isgren kommer gå in på sin sjunde säsong som tränare för laget, det kan Bois i samarbete med ICA Kvantum Oxen nu berätta.

Peter Isgren: Klar för en säsong till, hur många har det blivit nu?

– Jag är nog inne på sjunde säsongen nu med a-laget. Det är som vanligt otroligt roligt att få fortsätta med moderklubben och a-laget, det känns bra att börja en ny resa med killarna.

Om vi börjar med att kika på lagbygget ser backsidan till stora delar intakt ut medan det blir rätt stora förändringar offensivt, hur ser du på lagbygget?

– Man är ganska van nu som tränare att det blir ganska stora förändringar i lagen, så det är bara att gilla läget och fokusera på de spelare man har och att göra dom så bra som möjligt.

Det ser ut att bli en lite yngre profil, blir det annorlunda för dig som tränare?

– Det får börjas med att lägga grunderna och se till att de yngre får bygga upp sig träningsmässigt och bygga lite mer muskelmassa och börja resan. Samtidigt så har vi kvar spelare som också ska ha sin grund, som vi har startat med redan. Sedan går man vidare på isen, men vi har ändå en stomme att bygga runt och sedan gäller det att få in de yngre i spelidén så snabbt som möjligt.

När jag pratade med Andreas Appelgren så pratade han om att ni skulle förändra spelet lite till nästa säsong, vad har ni pratat om?

– Vi har suttit efter säsongen och stämt av läget och gjort en analys av den. Vi kom då fram till att vi har en solid defensiv och ett hårt arbetande kollektiv, men vi behöver krydda det offensiva spelet mer, så vi ska förändra lite grann där. För mig känns det helt rätt, och det blir en bra utveckling av spelidén som gör att man själv också får justera lite både med fysen och på isen. Jag köper det och det känns väldigt spännande att ta sig an.

Du säger att du ska ändra i träningen lite, vad ändrar ni?

– Vi har kommit på lite under analysen att vi behöver bli lite starkare i benen och på isen kommer vi jobba mer med puckansvar och att bli starka över pucken för att få ett bättre passningsspel och rörelsemönster.

Handlar det också om att involvera backarna mer i spelet?

– Ja men jag tror att med ditt hockeyöga så kommer du märka snabbt vad som kommer hända, men det är en del i det offensiva spelet, att bli modigare med pucken.

Dom lärare när man provar nytt så blir det lite av en nytändning, känner du det så också?

– Ingen nytändning så, men om man arbetar för länge så kan det lätt bli en förvaltande roll, det är aldrig bra som tränare, man måste försöka hitta nya vägar hela tiden, så det är mer ett nytänkande, en fräschhet. Att utveckla en del av spelidén, det blir ju inte en omstart från noll, mer en justering av något som redan varit bra men som kan bli ännu bättre är det tänkt. Som tränare vill man ha en utveckling i verksamheten och det tycker jag verkligen vi har, vi jobbar bra tillsammans och försöker prestera varje dag.

Blir det du som håller i fysbiten?

– Jag och Appelgren håller i fysbiten och vi har lagt upp ett sexveckorsprogram där Appelgren sköter spänst och kondition och jag snabbhet och styrka. Vi kör sex pass i veckan med gruppen, sedan får gruppen jobba vidare på egen hand med vad det de behöver utveckla, om man behöver mer kondition så adderar de det tex, det finns program för det. Sedan blir det semester där de får en träningsbok som är individuell och sedan återsamling i augusti där vi har två veckor fys innan vi går på is.

Calle Johansson har presenterat motståndet i träningsmatcherna, vad säger du om det?

(28/8 HC Dalen borta
7/9 Forshaga IF borta
10/9 Eskilstuna Linden hemma
14/9 Borås HC borta
21/9 Borås HC hemma
25/9 Forshaga IF hemma)

– Det är bra motstånd, jag hoppas att vi kommer lägga till någon eller några matcher till. Det är bra lag vi möter där vi får chans att testa de nya idéerna.

Är det något av nyförvärven du är extra nyfiken på?

– Man är alltid nyfiken på alla, att få träffa och lära känna dom och se vad det är för individer. Kolla den fysiska statusen och se vad hela gänget går för, det ser jag fram emot.

Hur bra koll har du på de nya?

– En del har man mer koll på än andra, det får jag erkänna. Blomberg har man ju stött på i Tranås och Skövde, det är en duktig spelare som drat på sig uppmärksamhet.

Vad har ni i tränartrojkan för målsättning med säsongen?

– Vi får ett uppdrag från styrelsen via sportchefen, och det är det uppdraget man jobbar mot från dag ett till sista matchen. Det är det man är inställd på, att göra varje dag så bra som möjligt och utveckla oss och flytta gränserna för att nå målen som sätts upp.

Hur tillbringar du sommaren?

– Det blir med familjen. Jag hoppas på härligt väder och några inplanerade resor, att ta båten ut på Vänern så det blir en härlig badsommar så man kan ladda batterierna och få mycket energi, Sedan får man träna hårt i sommar.

Ja du tränar verkligen stenhårt!

– Ja jag försöker köra på bra med åldern man har, det är roligt med träning.

Calle Johansson om förlängningen:
“Det känns grymt kul att få med Peter på det här tåget ett år till, Peter har enormt mycket rutin och är en riktigt skicklig tränare. Peter är fruktansvärt noggrann och lämnar inte detaljerna åt slumpen.”