Supportrarna kommer vara avgörande!

Igår lanserade Bois supporterspelarinsamlingen, och vad passar då bättre än att höra med Bois tränare Andreas Appelgren om hur pass avgörande de där extra kronorna egentligen blir för att kunna få ett lag som kan gå riktigt långt? Svaret blir tydligt: Avgörande!

Hur är läget i sommarvärmen?

– Det är bra, jag är nere på Smögen och ska vara här till säsongen drar igång igen. Laddar batterierna och har det allmänt skönt innan säsongen drar igång.

Ja när drar säsongen igång då?

– Vi drar igång den 1:a augusti, sedan veckan efter det så blir det tester och fortsatt uppbyggnadsträning innan vi går på is runt den 15:e.

Är alla på plats till dess?

– Ja så är det sagt och eftersom den första är en måndag så kommer alla få tillgång till lägenheterna, så det känns bra, Det blir bra med någon vecka med uppbyggnad för att se status på alla. Annars brukar vi gå på is direkt, men vi valde att skjuta på isstarten då serien drar igång först i oktober, då hinner vi köra lite pannbensträning för att se vad killarna går för först. Det blir bra att få se vad de nya killarna går för och hur alla ligger till fysiskt.

Det saknas ännu några pusselbitar, hur är status där, kommer alla vara klara tills återsamlingen?

– Det där är det Calle som sköter, målet är att ha alla på plats, men då det är lite tid kvar så är det väl tveksamt att hinna få alla på plats, även om de skriver idag så är det lite att fixa när man ska flytta. Men att ha så full trupp som möjligt är ju målet.

Ni har ändå lite dialog, vad saknas?

– Vi ska in en förstacenter och en andracenter eventuellt, beroende på om någon av de nya kanske ska gå center, det har de gjort tidigare. Sedan vill jag ha in någon forward med, som tränare vill man kanske ha två, men de som ska in är inte de billigaste så vi får se hur mycket plånboken tillåter, men centerpostionen behöver framför allt stärkas upp.

Du pratar om plånboken, har ni pengar nog?

– Det har man aldrig, haha! Nej men det är inget att hymla om att vi har ett antal hockeyettanklubbar som kört om oss vad gäller spelarbudgeten, sedan är inte allt pengar, men det är många klubbar som satsar, men med hjälp av er supportrar så tror jag att vi kan bygga ett starkt lag som gör oss framgångsrika.

Ja igår lanserades supporterspelarinsamlingen. Calle har satt som mål att samla in 200 000 kr, hur mycket skulle det hjälpa?

– Det kommer vara avgörande för hur slagstarka vi kan bli. Det var supportrarna som hjälpte oss få hit Joonas Alanne och Markus Persson förra säsongen, och för att vi ska kunna landa såna namn så är det ett måste att supportrarna hjälper till. Samtidigt är det kul att vi kan göra det tillsammans, att man som supporter får känna sig delaktig och förstå vikten av att satsa. Det är roligare att se på spelare man själv bidragit till. Spelare av den kvaliteten har klubben själva inte har råd med för tillfället.

Förra säsongen samlades det in 310 000 kr genom olika insamlingar, vad säger det om kraften som finns i supporterleden?

– Jag är väldigt imponerad, det bevisar vilken hockeystad Mariestad är! Supportrarna är också väldigt kunniga, de ser vilken klass på spelare det är vi får in. Jag är imponerad av engagemanget, men det är ett måste att de ställer upp för att vi ska kunna gå hela vägen. Jag vet att Calle jobbade hårt, och ska ha ett stort cred för jobbet, men just att vi gör det tillsammans, då blir man starkare och får en delaktighet som är viktig för långsiktig framgång.

Till sist: Hur taggad är du inför säsongen?

– Jäkligt taggad! Den tog slut på ett bittert sätt, vi förtjänade mer, men det var inte otur heller utan vi misslyckades och det har suttit som en tagg i sidan ett bra tag. Men nu är jag istället revanschsugen och vi har fått in en hel del unga spelare och vi har också lyft upp en del egna spelare som vi kan göra något riktigt bra av. Sedan ska vi ändra några små detaljer i spelet och ser hur de faller ut, om vi klarar av det, det gäller att killarna kan läsa av detaljer i spelet, det är det som behövs för att det ska fungera. Vi har utöver flera unga spännande spelare också fått in Anton Blomberg, som jag tror kommer att få en nytändning, han kommer att bli viktig för oss, en ledargestalt som kommer göra sin bästa säsong, det är jag övertygad om. Vi har laddat på med träningen också, det tror jag killarna märkt redan, att vi kommer köra hårdare än någonsin, vi ska inte glida igenom någon träning utan det ska blir full fart för att göra laget ännu bättre. Nu är jag sugen på att dra igång!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström

 

Vill du bidra till insamlingen? Swisha valfritt belopp till 123 3820792 eller sätt in på Bankgiro 5082-9936. Märk betalningen med Supporterspelaren.