Nykomlingarna bjöd på champagne

Vi har fått några riktigt trevliga nyförvärv till Bois under denna silly season. De bjöd nämligen på champagne(hockey) i dagens seriepremiär i västra hockeyettan. Sju(!) mål gjordes av nykomlingarna i Bois utklassningsseger mot Linden som slutade hela 9-2. Allra värst var Oscar Tellström med tre mål.

Det var bra tryck på den tusenhövdade publiken redan från start, och om det berodde på det eller på att spelarna var taggade över att äntligen få dra igång spelet om poäng, men Bois satte högsta fart redan från start. Och även Linden bjöd upp, vilket gav en tempostark match med riktigt bra hockey. Inledningen var ändå hyfsat jämn, men så fick Bois matchens första powerplay, och powerplay var en spelform Bois excellerade i denna afton. Man hade flera bra lägen att göra mål innan Oscar Tellström presenterade sig för första gången i match. Efter ett pass från Jesper Broeng så direktskjuter Tellström in en riktig mörsare förbi en chanslös Anders Olsson i Lindenkassen, tid 4,42. Anders som var ett monster mot Bois i träningsmatcherna kom att få en otacksam uppgift för kvällen. Efter målet började Bois ta över spelet lite mer och man skapar några bra lägen innan 2-0 kommer. Bois får ett långt anfall som ger Gustaf Malmkvist skottläge från blå. Skottet går dock utanför och studsar in framför mål där Simon Svensson får tag i den och skjuter, men Anders Olsson gör en jätteräddning. Han är dock chanslös när pucken studsar ut till Kasper Elo som kan lägga in den i öppen kasse. Skotten 14-7 speglar matchbilden i den första perioden rätt väl.

I den andra perioden så är det Lindens tur att få sitt första powerplay tidigt. Och de får också utdelning. Atte Mäkinen får pucken på högersidan, och drar in pucken i klubbkrysset förbi en helt skymd Anton Malmborg i Boiskassen. Skulle darren komma nu för Bois? Nej det hann aldrig bli riktigt nervöst, för det tog mindre än en minut innan Oscar Tellström gör sitt andra mål för kvällen. Jesper Lindén skjuter och Tellström håller sig framme på returen och kan slå in den i öppen kasse. Det var ett tema överlag i matchen, Bois hade bra med trafik framför mål och gjorde det hela tiden svårt för Olsson. Det tog 48 sekunder mellan 2-1 och 3-1, och det tog bara 49 sekunder ytterligare innan också 4-1 föll. Bois checkar hårt på Linden som lägger en chanspass in i mitten av banan. Där kliver Simon Svensson in från sin backpass och skjuter ett skott som Anders Olsson med möda räddar så pucken glider ner bakom mål, men där dyker Anton Blomberg upp och driver snabbt runt kassen och lägger in den köksvägen. Bois fortsätter spela bra hockey, men Linden får nästa chans till powerplay när Boisarna är lite FÖR heta framför Anders Olsson. Bois reder dock ut powerplayet på bästa sätt och strax efter så ringer det igen. Casper Elo stötbryter ett Lindenanfall i mittzonen och pucken åker fram till en helt fri Gustav Lindberg som sätter pucken perfekt 3 decimeter ovanför isen på plocksidan, 5-1 efter 13 minuter spelade av period 2. Bara sju sekunder senare så åker dock Bois på en ny tvåa och ger Linden kanske lite hopp. Men Bois reder ut den första minuten bra innan en Lindenspelare åker på en tvåa, vilket gör att Bois ytterligare en minut senare får spela powerplay. Och som jag skrev tidigare, powerplay var riktigt bra denna eftermiddag. Gustav Lindberg får pucken bakom mål och lägger en fullständigt genialisk passning till Anton Blomberg som direktskjuter den rakt upp i krysset, urtjusigt! Men det stannade inte vid 6-1, Bois hinner med ännu ett mål i perioden. Erik Olsson jobbar hårt i checkingen, vinner pucken vid sagen och lägger in en riktigt fin macka till Herman Lundin som blir helt fri. Herman, som gjort ett mål sina två a-lagssäsonger, visade överraskande sniperegenskaper och drog upp pucken högt på klubbsidan till 7-1!

Ovissheten inför sista gällde inte om vilket lag som skulle vinna, därtill var Bois alltför överlägsna både resultat- och spelmässigt, utan om det skulle bli tvåsiffrigt rentav. Men det blev det nu inte, Bois kanske inte körde riktigt 100 när de visste att segern var bärgad redan och bänken luftades också under perioden. Dock gjorde man först 8-1 genom Oscar Tellström, med en backhand från kanten, innan Linden reducerar genom en fin styrning av Tim Palmberg. Bois skapar en del långa anfall, men lyckas inte göra mer mål förrän man får sitt tredje powerplay med drygt sju minuter kvar att spela. Där har Bois ett par gyllene lägen att göra mål innan Jesper Lindén helt sonika kliver in från kanten och sprätter upp ett stenhårt handledsskott i plockhandskrysset. Därmed var slutställningen 9-2 spikad och båda lagen gick lite på sparlåga på slutet.

En mycket väl genomförd match av Bois och de knappa 1000 åskådarna stod på slutet mangrant upp och applåderade laget. Fin hockey, många (snygga) mål och tre poäng in på kontot. Idag var samtliga spelare värda MVG i betyg, men att göra hattrick är ändå speciellt så Oscar Tellström får välförtjänt pris som matchens lirare.