Presentation av J18 div 2 coacherna

Precis innan helgen blev det officiellt vilka som ska coacha J18 div 2 laget. Det blir Rickard Axelsson och Erik Nygren. Hemsidan blev lite nyfiken på vilka de är och tog sig ett snack med dem där de fick presentera sig och berätta lite om hur upplägget är tänkt. Johan Lööf (ansvarig för hockeygym) får också berätta lite kring hur denna lösning känns.

Rickard du får börja med att presentera dig.

Jag heter Rickard Axelsson och jag är 23 år gammal. Har ett genuint hockeyintresse sedan unga år och har själv spelar hockey. Tyvärr fick jag lägga av pga skada i ung ålder. Hockeyintresset finns kvar och det känns roligt att man kan ta vara på det och vara här uppe och hjälpa till och ställa upp för föreningen.

När du fick erbjudandet om att coacha J18 div 2 laget, hur gick tankarna då?

Ganska direkt så kändes det väldigt intressant och det kändes självklart för mig att jag ska göra det. Man fick fundera lite på tidsåtgång och sådana grejer också men överlag så var jag jätteintresserad. Det var egentligen bara rakt på, nu kör vi!

Då får du också presentera dig Erik.

Erik Nygren heter jag, 33 år gammal. Jag spelade hockey fram tills jag var 26 år.

Vad var det som fick dig att hoppa på det här?

Jag hade pratat med Linus (Engqvist) flera gånger om att jag ville vara med och hjälpa till och fösa lite puckar på träningar, i från början kanske i de yngre lagen. Sedan ringde Johan Lööf och då var det bara ja. Han sa att han hade en fråga där jag inte fick säga nej. Hehe! Det ska bli jättekul.

Hur långt har de då kommit i planeringen?

Johan Lööf berättar att detta är helt nytt, att Erik har träffat Johan Henriksson (junioransvarig) en gång tidigare men det är första gången han själv träffar dem.

Erik: Jag har träffat Kim Thunell (huvudtränare J18) och Robin Bäckström (ass. tränare J18 div 1) och gått igenom lite taktiker, hur de spelar och hur tanken är hur de ska spela.

Tidigare år har det varit mer matchcoacher i J18 div 2 laget men om jag har förstått det rätt så ska ni även vara med på träningarna?

Erik: Vi ska vara med, fösa lite puckar och hjälpa till och stötta upp på och runt träningarna.

Johan Lööf flikar in att tanken är att de ska kunna se sina spelare även i träning så de inte bara ser dem på match. Då får man se så mycket mindre.

Rickard: Det är väldigt viktigt att man kan vara med på träningar. Det skapar även ett band och lite förtroende mellan oss och spelarna. Det är väldigt viktigt för att vi ska kunna coacha dem bra på matcherna.

Johan Lööf får avsluta med att berätta hur det känns med att dessa två kommer in som coacher.

Det känns bra, båda har varit med i föreningen under lång tid. Det känns kul att ha fått in två yngre killar som vill starta sina tränarkarriärer. De har ett stort intresse för hockey.  Även om de slutade spela för länge sedan så har båda varit här och kollat mycket. De är ofta här och kollar på A-lagsmatcher tex.

Hemsidan avslutar med att önska dem båda lycka till i sina nystartade tränarkarriärer!

av Susanna Johansson