Vi bjöd på champagnehockey!

Det är en påtagligt nöjd Boistränare som hemsidan ringer upp dagen innan andra seriematchen mot Surahammar (borta). Och det är svårt att klandra Andreas Appelgren för det, då man i premiären tvålade till Linden ordentligt med hela 9-2! 

Vi börjar som vanligt med senaste matchen som också var seriepremiär. Ni vann med imponerande 9-2 mot Linden! Vad var dina ord om matchen?

– Jag är glad och nöjd över att vi kommer ut till matchen som vi vill. Vi vill komma ut starkt och föra spelet och få mycket puckinnehav från start. Vi vill också gärna göra något mål att ha att gå på, det hade vi problem med förra säsongen då vi ofta kom i underläge, så det var skönt att vi kunde visa att vi gjorde det i seriepremiären. Vi avslutade också träningsmatcherna bra vad gäller det också. Så bra att vi är redo att spela, det är ändå en annan sak att spela seriespel och hemmapremiär än en träningsmatch, men det hanterade samtliga spelare bra.

– Sedan tycker jag vi har ett bra passningsspel, attackspel. Vi gör det vi tränar på, har mycket puckar på mål och trafik på mål, men också med finess så att vi inte bara kastar in puckarna, utan har en tanke bakom. Sedan har vi ett effektivt skytte, det är tacksamt när man drar dit chanserna och vi gör också många snygga mål. Defensiven är ok också, vi gjorde några småjusteringar i pausen, vi tyckte de kom till lite lägen högt upp i mitten, och sedan stänger vi ner den ytan i andra och tredje. Sedan till andra så får Linden 2-1 i powerplay och är lite på gång, men vi gör 3-1 och 4-1 snabbt och sedan kör de sig trötta och då rinner det iväg. Det var kul med mycket mål och att få visa upp sig från sin bästa sida.

Var det en toppinsats offensivt?

– Framför allt gör vi mål på lägena, då får man självförtroende och bra drag på grejerna, Det kommer vara viktigt att hålla uppe procenten, förra säsongen skapade vi mycket gjorde inte så många mål, nu hade vi hög utdelning. Det känns som att vi har killarna som kan sätta puckarna och gör man nio mål får man vara nöjd.

Vi pratade inför matchen om att det mer rörliga spelet med aktiva backar inte gett 10 mål under försäsongen, men igår så var det mycket det som låg bakom nio framåt!

– Ja vi fick bättre betalt på det spelet absolut! Broeng gör fyra assist, det kanske ser enkelt ut men det är inte enkelt, det gäller att hitta ett ledigt blad istället för att bara skicka mot mål. Vi vill ha långa anfall, men vi måste ta den till mål ibland också, och då är det bra att hitta lägena för när vi ska lägga in den. Så ja, vi blev svårmarkerade när vi flyttade runt, så den här gången fick vi betalt för det.

Det kände som Linden hade jobbigt då de hade spelare överallt att hålla ordning på!

– Ja sedan var vi bra på att återta puck också, då blir dom jagande och vi kan lirka upp dom. Ju längre matcherna lider blir det jobbigt för dom, då blir det till slut att man blir pucktittande. Det är så vi vill att det ska se ut, det vill vi bygga vidare på.

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

– Tellström gör tre mål, han måste nämnas. Vi pratade inför matchen om att han skulle komma att göra mycket mål och nu gör han det. Men han bidrar med bra spel och hårt jobb också, och lägger upp chanser för de han spelar med, gör omgivningen bättre. Såna spelare är guld att ha i ett lag. Blomberg nyper dit två puckar när han får lägen, och den kedjan med ”Gurra” (Gustav Lindberg), Elo och han skapade mycket. Lindén är alltid bra, men i år har han tagit ett kliv till, han är ännu mer komplett och verkligen urstark. Men samtliga formationer kuggar i och gör det de ska göra, det är ingen som faller ur ramen, utan många är bra och gör det de ska och lite till.

Vi måste nämna powerplay med. Tre powerplay-tre mål, och det var ingen slump att det blev mål heller!

– Ja det har varit bra när vi tränat på det, det har sett ruskigt bra ut faktiskt. Sedan kan det vara svårt att plocka det spelet rakt in på match, men det har de gjort och det känns skönt med två formationer som matar fram chanser. Då blir det jobbigt att stå emot, det känns tryggt. Framför allt håller de upp pucktempot, det har vi gjort bra hittills, och det ska vi fortsätta med.

Ska jag ändå vara lite kritisk så tycker jag kanske det fanns lite att slipa på i försvarsspelet…

– Så kan det vara, även om vi bara släpper 1 rött avslut i första och några i andra och fyra i sista, men det är stabilt. Även om resultatet blir 9-2 så måste vi komma ihåg att det är en stark motståndare vi möter som har spelare som Flodqvist och andra som är väldigt starka, Dom går det inte att kliva på bara och plocka pucken av, utan där får man kanske avvakta lite och vänta på misstag innan man kan attackera honom. Så visst kan det bli bättre, men det finns en motståndare också, även om allt går att förbättra.

Sju av nio mål gjordes av nyförvärv, hur viktigt är det?

– Det är viktigt! Vi tappade mycket poäng på spelarna som lämnade och dom poängen måste in någonstans. De flesta vi plockat in är här för att bidra offensivt, så det är viktigt att de gör det också. Och kan nya spelare få en bra start så de slipper börja tänka, det är alltid bra för självförtroendet och för lagkänslan. Roligt att de får visa under seriespelet att de kan göra poäng också, de gjorde mycket under träningsmatcherna med. De vet varför de är här och levererade också.

En annan sak vi pratade om inför matchen var en förhoppning om att publiken skulle hitta till hallen. I stort sett 1000 personer hittade dit, det måste man säga vara godkänt eller?!

– Ja det var kul att det kom så mycket folk, de bjöd på en härlig inramning också! Och när vi dessutom kunde bjuda på mycket mål så blev det en härlig match. Det kändes att serien var igång och det var väldigt roligt att spela på hemmaplan, jag bockar och bugar för alla som kom och hoppas att underhållningen vi bjöd på kan göra att det kommer ännu fler nästa gång!

Ja ni gjorde verkligen bra reklam för er!

– Ja det tycker jag. Vi kan spela alla sorters spel, nu bjöd vi på champagnehockey med många snygga mål, det märktes att publiken uppskattade det, så det var kul!

Imorgon väntar förra säsongens serietvåa Surahammar. Vad har du för tankar inför den matchen?

– De hade ett succéår förra året och vi säkrade seriesegern i slutet där det stod mellan dom och oss. De har i stort sett samma lag till i år, tappat någon men också fått in några bra spelare och de är med i förhandssnacket. De vill vara med i toppen, så det kommer att bli en utmaning på deras hemmaplan, där de är erkänt starka dessutom. Så det blir en nöt att knäcka, men vi kommer med bra självförtroende och god form så vi har goda förhoppningar om att ta segern. De kanske är lite mer favoriter i år också, då kan det vara svårare än att vara underdog. Vi får se hur de uppträder, men vi är redo för alla scenarior och har en god känsla.

Vad blir viktigt för er att tänka på?

– Vi har kommit in i vårt spel bra. Vi är tryggare för varje träning som går känns det som. Vi har ett lag som vill göra det vi pratat om, de anammar det vi pratat om och gör det varje gång. Det är det som gett resultat och det gäller att fortsätta det spelet, Därför är jag glad när vi leder med 7-1 inför sista så går Jesper Lindén in i första bytet och kör över en av deras spelare och täcker skott, det visar att vi ska göra det vi ska göra, om och om igen. Att hålla oss till vårt spel och spela det även om det är bortaplan, istället för att kolla vad motståndarna gör utan vara framåtlutade och styra matcherna dit VI vill istället.

Hur ser det ut med laget, är det några skador eller sjukdomar?

– Vi har inga skador, men några som är lite förkylda som vi inte har status på förrän imorgon. Men det lär inte bli några större förändringar.

Av Krister Holm