HP: Vi lär vinna mycket matcher i framtiden!

Vilket makalöst sätt att presentera sig på! Bois nyförvärv Hugo Pettersson (HP kallad) hann bara vara på isen några sekunder när han med sin första puckkontakt gjorde 1-0 för Bois. Och han nöjde sig inte med det, han gjorde också Bois andra mål och svarade överlag för en storstilad insats efter att bara ha tränat två pass med laget. Men vad var hans egna tankar direkt efter matchen?

Hugo Pettersson: 3-4-förlust mot Dalen, vad tänker du om matchen?

– Det är tråkigt att förlora givetvis, speciellt som jag känner att vi är bättre än dom hela matchen förutom sista 10 i första perioden där vi får lite för mycket utvisningar emot oss. Några tveksamma, några där vi måste hålla bättre disciplin så klart. Dom är ett skickligt lag som gör bra mål i powerplay och det är det dom vinner matchen på.

Men ändå en bra hockeyettanmatch, håller du med?

– Ja det tycker jag absolut! Det var högt tempo, det smällde mycket, det var bra kamp från båda sidor. Men jag tycker faktiskt att vi var det bättre laget.

Och du presenterade dig direkt, 1-0 vid första puckkontakten!

– Ja jag fick en magisk pass av Niska som jag missade först när den låg på linjen men till slut fick jag in den. Det var jätteskönt att se den gå in.

Sedan gjorde du 2-4-målet dessutom!

– Ja och det var samma sak igen, jag fick ett jättefint pass av Niska igen och missar skottet lite men så får jag se den segla in, det var skönt. Lite tur ska man ha ibland.

En riktigt bra start för din del i klubben med andra ord!

– Absolut, det är alltid kul att göra mål, men det betyder ju inte lika mycket nu när vi torskade. Men det är skönt att få presentera sig.

Hur var det att komma in i Mariestad nu då?

– Det var precis som jag hade förväntat mig. Det var ett lag som spelar i högt tempo, en tuff hockey, som jag tycker är roligt att spela. Jag har ju mött Mariestad ett antal gånger och det har inte varit en jätterolig upplevelse. Det gör ont att möta dom och det blir alltid tuffa matcher. Men det var roligare att spela med dom!

Ni var väldigt nära, i andra och tredje parkerar ni långa stunder i deras zon.

– Ja så var det, det var som jag sa att vi är det, vi är bättre matchen igenom utom när vi får mycket boxplay emot oss. Vi skapar mycket chanser, jag tycker vi de första 10 minuterna skapade chanser nog för att leda med 4-0, men ibland får man inte in puckarna bara.

Du fick spela tillsammans med Erik Olsson och Simon Niska. Vad tyckte du om den omgivningen?

– Det tyckte jag var jättebra, det är två spelare med bra speed som jobbar hårt i sarghörnen och vinner mycket dueller så vi får mycket spel med pucken. Så jag trivdes jättebra faktiskt!

Du fick spela center, det har du inte gjort på länge nu, hur tyckte du det funkade?

– Nej jag har faktiskt inte gjort det de senaste åren, men jag föredrar att spela center. Det kändes väl lite ringrostigt, men ju mer man får spela desto bättre kommer timingen att sitta och det kan man bygga vidare på.

Du fick också teka som center, det tyckte jag du gjorde väldigt bra, du måste haft klar plusstatistik på det?

– Jag vet inte, det kändes helt ok, hade några torsk men det kan bli bättre.

Är det något annat du tänker på som är nytt när du kom ny in i laget om du jämför med Karlskrona?

– Vi spelar lite snabbare och rakare hockey och smäller på lite mer. Det är väl skillnaden egentligen och det tycker jag passar mitt spel väldigt bra.

Så hyfsat nöjd med insatsen ändå trots förlusten?

– Man är aldrig nöjd efter en förlust, men jag ser potentialen som finns i laget och det finns mycket att bygga vidare på. Vi lär vinna mycket matcher i framtiden!