Ineffektivt Bois föll mot Forshaga

Trots att Mariestad sköt nästan dubbelt så många skott och långa stunder ägde spelet så föll man mot Forshaga igår med 3-2 (1-1,2-1,0-0). Kombinationen av ett effektivt Forshaga med ett ineffektivt Bois gjorde att hemmalaget kunde avgå med segern.

Bois fick annars inleda matchen med två tidiga boxplay, men Bois spelade alldeles utmärkt i spelet med en man mindre och såg inte bara till att stoppa Forshaga från farliga målchanser, an gjorde faktiskt själva 0-1. Jesper Lindén kom i en en mot en-duell, kom halvvägs ner i anfallszonen och gick i sidled innan han drog ett rappt handledsskott som gick in på klubbsidan bakom Eric Forsberg, som annars kom att växa ut till en jätte i matchen. Då hade det spelats 6,33. Efter de två utvisningarna så tog Bois över spelet och hade bland annat två frilägen (Tellström och Henell) som Forsberg räddade och även ett jätteläge av Tobias Aronsson när han håller i och håller i och från nära håll kan avsluta, men Forsberg kom upp stort. Därför var det en rejäl kalldusch när det istället är Forshaga som gör nästa mål. 14 minuter in i perioden så kommer Forshaga i en spelvändning där Filip Olsson kommer loss på vänsterkanten och hittar William Johannesson på bortre som kan dra upp den direkt i nättaket bakom en chanslös Anton Malmborg.

Den andra periodens inledning är Forshagas bästa del av matchen, där har de några riktigt bra chanser där de tar tillvara ett efter en trasslig situation där pucken studsar på några spelare framför kassen innan den studsar fram till Filip Olsson som smugit upp ren vid ena stolpen och han får öppet mål att lägga in den i. Även Bois har heta chanser, ett skotti insidan av stolpen och ett instick mitt framför mål som tyvärr skjuts utanför. Men så får Bois chansen till powerplay och då kommer kvitteringen. Ace Cowans, som gjorde sin första match i Boiströjan, passar upp till Jesper Broeng som skjuter ett handledsskott som ser ut att gå raka vägen, men det blir Jesper Lindén som får målet så pucken kanske tar på honom innan den går ribban in. Efter det blir det Boispress en stund innan Forshaga kommer i en spelvändning, en puck läggs in mot mål, men bryts av en Boisback men inte bättre än att den studsar rakt ut till Wilson Johansson som drar till direkt in mellan benen på Anton Malmborg och ställningen är 3-2 efter 9,30. Resten av perioden är egentligen en enda lång Boisjakt på kvittering. Bois maler ner Forshaga djupt ner i egen zon och Forshaga får mest ägna sig åt att slå icing när de får pucken. Men Bois hade skapade bara ett par-tre riktigt heta lägen som Forsberg kan parera och Forshaga håller undan.

I den sista perioden så påminner matchbilden om den i slutet av den andra, även om Boistrycket kanske inte är lika påtagligt. Bois skapar dock flera riktigt bra chanser, men Forsberg fortsatte storspela och gjorde den ena fina räddningen på närskott i ena stunden, och på skott utifrån i nästa. Perioden slutar mållös och därmed vinner Forshaga matchen.

Bois som tidigare under säsongen varit väldigt effektiva verkade ha tappat skärpan under uppehåpllet. För med normal utdelning så skulle man ha vunnit detta. Samtidigt så måste man credda Forshaga som krigade heroiskt, och speciellt då Eric Forsberg som hade en magisk dag på jobbet.

Nu väntar Borlänge på onsdag. Får Bois revansch då?