Lindberg efter storsegern mot Borlänge

Gustav Lindberg gjorde visserligen inget mål i 8-3-segern igår mot Borlänge, men han låg bakom massor med målchanser och stod för en storstilad insats och var bland de bättre på isen. Hemsidan tog ett snack med forwarden direkt efter matchen. 

8-3-seger och riktig propagandaspel i första perioden!

– Ja det rullade på bra där i första perioden. Jag tyckte vi fick stäm hela laget, skapade lägen och satte puckarna. Vi satte passen på bladet och då ser det ut så här.

Har du varit med om att vinna en förstaperiod med 7-1 någon gång?

– Nej inte i a-lagshockey i alla fall.

Jag tycker du gjorde en riktigt bra match, skapade mycket för egen del och låg bakom många bra lägen. Det var egentligen bara pricken över i:t i form av mål som saknades. Är du nöjd med din insats?

– Jobbet är väl bra, men jag är här för att producera, och gör jag inte det så känns det inte jättebra. Men det är något att bygga vidare på att jag skapar lägen i alla fall.

Du stod för matchens prestation när du dribblade igenom hela Borlängeförsvaret till ett friläge, men du lyckades inte få in den över axeln…

– Ja det var synd, hade jag hängt dit den där hade det varit ett riktigt snyggt mål…

Tycker du 8-3 var rättvisa siffror?

– Vi gör en riktigt bra första, då hade vi bra utdelning, men vår line hade också många lägen som kunde ha resulterat. Men det var en bra seger.

Det var också en viktig seger, nu ryckte ni lite…

– Ja det är klart det var jätteviktigt, vi vill hålla dom så långt borta som möjligt och avancera i tabellen.

Hur går ni vidare nu? Nästa match är Lindlöven borta som är formstarka nu. Där har ni chans till revansch efter förlusten mot dom senast.

– Dom ska vi ta på söndag. Vi får träna bra i veckan och se till att ta en seger där!