Bois värvar spetscenter!

Bois sportchef Carl Johansson har varit på jakt efter en spetscenter hela säsongen, och nu på dead line day så har han till slut hittat rätt i samarbete med Ica Oxen Kvantum. Det blir Surahammars meriterade center André Astley, som blir den som ska ge laget den sista lilla edgen som krävs för att utmana långt in på säsongen. Den 28-årige rightaren är inte bara en poänggörare (6 mål och 23 assist hittills denna säsong), han är också en stark tvåvägscenter och en bra tekare. Han var dessutom assisterande kapten för Surahammar. 

Vem är André Astley?

28 år, från Surahammar från början. Är född och uppvuxen här och utöver att spela hockey så jobbar jag på skola.

Beskriv dig som spelare!

En tvåvägscenter, jobbar hårt i båda riktningar, ger alltid 100%. Jag vill vara en spelare man vet vad man får utav, en laglojal spelare som sätter laget före jaget. Sedan lägger jag mycket tid på hockeyn, och då vill man komma så långt som möjligt.

Hur kom det sig att du lämnar Surahammar till förmån för Mariestad?

Jag har haft en bra dialog med Calle och som det blivit nu med Sura så kändes det rätt. Sedan har det varit ett par intensiva dagar här på slutet. Jag vill spela i ett lag som vill spela länge på säsongen och då kändes Mariestad rätt. Det är ett starkt lag som kan gå långt. Sedan har jag pratat med med tränaren med (Ronny Helander) och det kändes som att jag kunde få en bra roll där, så jag tror det kan bli bra.

Vad har du för förväntningar på avslutningen på säsongen?

Som lag så hoppas jag att vi kan gå så långt som möjligt, helst hela vägen. Vi vill vara jobbiga och göra det bra hela vägen. För egen del så är det en bra chans för mig att visa mig med- Sedan ska det bli kul att komma till en ny miljö där jag ska försöka ta nästa steg. Det blir en bra erfarenhet för mig.

Du är rätt meriterad med ett par allsvenska säsonger i ryggen…

Ja jag har spelat kvalserie med två gånger, sedan spelade jag med Almlmuna ifjol, så jag har varit med lite, och jag har lite nyttiga erfarenheter, även utanför isen. Det ska bli kul att lära känna lite nytt, jag känner Anton Blomberg sedan tidigare, men nu blir det lite fler nya bekantskaper, det ser jag fram emot!

Bois sportchef Carl Johansson om André:
”I André får vi en tvåvägscenter som är spetsig i båda riktningarna. André har rutin från hockeyallsvenskan och från viktiga kvalmatcher på ettannivå. André ansluter till truppen på fredag.”

Av Krister Holm

Foto: Oliver Szabo, Surahammar