Vi hade full kontroll!

Bois vann också onsdagens kvartsfinalmatch mot Borlänge och har nu 2-0 i matcher i bäst av fem-mötet med Borlänge. Det räcker med andra ord med en seger till för att Bois ska vara klara för semifinal. Den segern är tänkt att bärgas redan imorgon, då Bois reser upp till Borlänge för att ta sig an segraren av den norra vårettan. Bois tränare Ronny Helander tycker laget gjort två bra matcher så här långt. 

Vi börjar som vanligt med senaste matchen, där det blev en bekväm 7-1-seger. Vad har du att säga om matchen?

De liknade varandra båda matcherna, över 60 minuter kör vi slut på dom och det rann iväg siffermässigt, så vi hade full kontroll.

Ni utnyttjade deras misstag på ett bra sätt!

Det gör vi och vi har tålamod i spelet också vilket är viktigt. Vi håller dom på utsida och slår om snabbt. Sedan går vi på mer folk och är också vana vid ett högre tempo, och det utnyttjar vi. Vi spelar långa anfall när vi är i ledning och får tiden att gå och gör mycket bra grejor där ute.

Var det något som vållade bekymmer i Borlänges spel?

Nej egentligen inte, vi tar försvarsarbetet på allvar. Målet är ett slumpmål. Visst skapar de lite i powerplay, men inga superlägen och 5 mot 5 är det väldigt stabilt och vi känner att vi är det starkare laget. Vi håller oss lugna, även om det är jämna förstaperioder, men sedan rinner vi iväg i andra och tredje. Jag är helnöjd med insatsen så här långt underplayoffspelet.

Ska man anmärka på något kanske det var powerplayet i match två som inte var lika framgångsrikt som i match ett…

Nej vi hade Inte samma flyt i spelet. Visst hade vi nåra farliga avslut, men speciellt när vi fick fem minuter med en man mer, då tar vi för mycket tid på oss, det blir för långsamt passningsspel. Sedan när vi märker att tiden är på väg att rinna ut så stressar vi istället. Men vi har sett detta, så där har vi justerat lite under träningarna här nu. Samtidigt så är det så, i vissa matcher får man det inte spelet att stämma fullt ut, men vi har som sagt var tittat på det och hoppas på bättre utdelning imorgon.

Finns det några spelare att lyfta fram?

Det är klart när (Jesper) Lindén gör fem poäng varav tre mål, och ”Tellan” (Oscar Tellström) fyra, så är det ju svårt att inte nämna dem. Men ingen faller ur ramen, det är en stabil insats av alla och alla åker mycket skidskor och jobbar hårt, så alla är värda att berömma. Alla jobba hårt för varandra, alla tar backchecken, vi har numerära överlägen i hemjobbet och då skapar de inget i omställningslägena heller.

Det var något de försökte med, att lyfta en eller två spelare högt när de var på väg att vinna pucken, Hur hanterar ni det?

De handlar bara om att vara vaksamma, men vi sätter bra tryck så de får inte tiden riktigt till att hitta passningarna till dem heller. Och sticker de med två så har vi koll på det med backarna och drar de med en tredje så får centern vara med. De kanske chansar lite, men det har vi pratat om, så det är vi med på.

Överlag så checkar de rätt hårt dessutom, det är ofta de saknar hög trea, är det läge att utnyttja det?

Ja spelar vi på spelare i fart så får vi spelvändningar när de ligger för djupt, och det tycker jag vi fick en hel del också. Det har vi varit bra på under våren, vi är många gånger bra på att spela på spelare i fart och åka oss till numerära överlägen, det har varit bra,

Nu väntar match på bortaplan, vad spelar det för roll?

Vi har varit lika starka borta som hemma, sedan finns det andra lag som är starkare hemma. Men det kommer vara vinna eller försvinna för dom nu, så det lär bli tufft. Men vi är trygga på bortaplan, vi var starkaste laget av alla på bortaplan i allettan, så vi är trygga i det. Vi har bra självförtroende i laget även på bortais.

Hur ser skadeläget ut?

Manne (Håkansson) fick en ful tackling och kommer inte kunna delta, sedan är det något frågetecken till kanske, men annars är det samma trupp som senast. Filip Josefsson kommer att få följa med upp också.

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd