Mariestad möter Piteå i semifinalen!

Inget lag ville välja Mariestad när valen inför semifinalen gjordes idag. Det betyder att Piteå, som sist väljande lag, blev tilldelade Mariestad. Det innebär att Bois kommer åka upp och spela två matcher mot norrlaget lörda och söndag, innan man vänder hemåt för hemmamatch på onsdag och eventuellt torsdag. Blir det en femte och avgörande match spelas den på söndag uppe i Piteå. Hemsidan ringde upp Bois tränare Ronny Helande för att höra hans spontana tankar.

Det blev Piteå i semifinalen, ge mig din spontana reaktion!

En rolig utmaning! Det är ett lag som vi inte mött på länge, och det är roligt möta nya lag.  Jag ser fram emot det med tillförsikt.

Var det en överraskning att det blev Piteå?

Nej, jag tänkte att det fanns en liten chans att Hudiksvall skulle välja oss, och även Troja, där var det rätt öppet tror jag om de skulle välja oss eller Karlskrona, men känslan var ändå att det skulle bli Piteå. Så pass att vi la en preliminär reseplanering tidigt, för att vara förberedda då det är kort om tid till första matchen, och den gjorde vi inte förgäves visade det sig.

Hur ser planeringen ut?

Vi åker klockan sju imorgon, och är framme runt nio i Piteå. Sedan sover vi över på hotell i Piteå, har matchvärmning i en hall bredvid då stora hallen är upptagen med konståkning, sedan har vi match klockan 18 och sedan blir det tillbaka till hotellet och ladda batterierna, sedan match på söndag och direkt efter matchen åker vi ner till Örnsköldsvik och så åker vi resten på måndag.

Då får ni känna på livet som hockeyproffs några dagar nu!

Ja det är så, från playoff så får man lägga annat åt sidan för att man vet att det kan ta mer tid, det är ju detta man vill så då är man beredd att göra dessa uppoffringarna som det blir.

Det var inte aktuellt med flyg?

Vi hade inte tjänat så mycket på det tidsmässigt, vi skulle ändå behöva åka på fredagen och åka hem på måndagen och det skiljer mycket i pris, så därför blev det buss.

Det finns inte risk för bussrygg och andra krämpor?

Vi är vana att åka buss 4-5 timmar. Visst, nu blir det längre, men vi tar stopp på vägen och är uppe kvällen innan match, så vi hinner värma igång på förmiddagen och hitta rätt till matchstart. Det är detta vi tränat och jobbat för, så då är man beredd att lägga ner lite möda.

Håller du i quiz på vägen eller hur dödar man tiden?

Jag kommer nog kolla Piteåmatcher och killarna brukar underhålla sig bra själva. Vi har varit till Boden och annat, timmarna brukar försvinna rätt fort. Det brukar bli skidor på tv, spela kort och annat, det brukar inte vara några problem att få tiden att gå.

Har du scoutat Piteå något? Vad har du sett?

Jag har kollat lite matcher, och det är tolv lag kvar bara nu, så det är idel bra lag. Det skiljer inte mycket mellan lagen, utan det handlar om att komma upp i prestation. Men de spelar mycket på fart, de är inte så fysiska som flera av söderlagen. Vi kan spela mot både snabba lag och fysiska så det ska inte spela någon roll. Vi ska spel vårt spel, vi har bra självförtroende och tror på det vi gör just nu. Det ska bli kul att möta Piteå för att se hur matchserien gestaltar sig. Vi känner oss i bra form och tror på spelidén vi har. Vi har elva matcher utan att förlora under ordinarie tid, vi har hämtat upp underlägen, vi har bevakat överlägen, vi klarar alla matchsituationer och vi ska göra det jobbigt för Piteå, det kan jag lova.

Vilka spelare åker med upp?

Alla åker med upp.

Hur ser du annars på att börja med två bortamatcher?

Som upplägget är, tar man en borta så har man avgörande på egna hemmaplanen sedan. Jag förstår upplägget med två i rad för att man ska slippa en massa åkande. Men vi ska ta minst en i Piteå så får vi ett härligt slagläge inför hemmamatcherna. Så absolut är målet att vinna en eller två matcher borta, vi har också visat att vi kan spela vårt spel på bortaplan med, vi är lika starka där, så på så sätt känns det nästan som en fördel att börja borta.

Av Krister Holm

Intervju BoIS Jesper Lindén: ”Inte rädda för något motstånd” * Hyllar kedjekamraten: ”Hur bra som helst”